Hírek
A gyermekeket ünnepeltük
Írta: Konyári Tímea   
2015.06.07.

A gyermeknap alkalmából adtuk át a köszöntő okleveleket és ajándékainkat a Királyegyházán 2015. évben született gyermekek családjainak. 2015-ben hozta meg a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriuma azt az évek óta tervezgetett határozatot, mely szerint Királyegyháza újszülött polgárait díszes oklevéllel köszöntjük, így fejezzük ki örömünket és jókívánságainkat a gyermeket vállaló család felé.

Folytatás...
 
Falunap: 2015. június 20-án!
Írta: K. T.   
2015.06.07.

Az idén sajnos nem volt módunk pályázatot benyújtani a hagyományos települési rendezvények költségeire, de köszönhetően a LAFARGE Cement Magyarország Kft. és Királyegyháza Önkormányzata támogatásának, valamint a Királyegyháza SE, a Nyugdíjas Klub és a Polgárőr Egyesület hathatós együttműködésének, megrendezhettük a Majális Kupát, és 2015. június 20-án Falunapot is tartunk.

Folytatás...
 
Töretlen az érdeklődés
Írta: (x)   
2015.06.07.

2015. május 22-én került sor a Királyegyházai Cementgyár hagyományos tavaszi Nyílt napjára, ahová a rossz idő ellenére is több mint százötvenen érkeztek a környező településekről és Pécsről.

Folytatás...
 
Önkénteseket várunk a falunapra
Írta: K. T.   
2015.06.07.

Bizonyára köztudomású, hogy a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriuma tevékenységét úgynevezett társadalmi munkában, önkéntes tevékenységként végzi.

Folytatás...
 
Rendhagyó gyermeknap
Írta: K. T.   
2015.06.07.

Sokat emlegettük az iskolai nevelőtestületben a régi idők szokásai között megtartott fegyveres erők napját, melyet a királyegyházai iskolában rendszerint falujáró akadályversennyel „ünnepeltünk”. Emlékeink szerint mindig nagyon szívesen vettek részt a gyerekek ezen a programon, ezért gondoltunk arra, hogy fel kellene eleveníteni ezt a hagyományt, de ezúttal a gyermeknaphoz kötve.

Folytatás...
 
Szelektív hulladékgyűjtés
Írta: Beák Laura   
2015.06.07.

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény az ingatlanhasználó részére előírja a települési hulladék elkülönített gyűjtését. A Dél-Kom Nonprofit Kft. a 2015. év folyamán, a jelenlegi szolgáltatási struktúrában, kiegészítő jelleggel, havonta egy alkalommal vállalja az elkülönítetten gyűjtött műanyag-, papír, és fémhulladék háztól történő elszállítását.

Folytatás...
 
A tűzgyújtás szabályai
Írta: B. L.   
2015.06.07.

Tájékoztatom a lakosságot, hogy az önkormányzatok helyi rendeletben szabályozták az avar és kerti hulladékégetés, valamint a szabadtéri tűzgyújtás szabályait.

Folytatás...
 
Fűnyírás a gázcsonk körül
Írta: E-ON Gázhálózati Zrt.   
2015.06.07.

Az E-ON Gázhálózati Zrt. felhívja a lakosság figyelmét, hogy kellő körültekintéssel végezzék a fűnyírást az üres telkeken található, inaktív gázcsonkok körül. Az elmúlt években többször előfordult, hogy fűkaszálás közben elvágták a gázcsonkot, amelynek következtében gázömlés, veszélyhelyzet keletkezik.

 

Folytatás...
 
Dankó Ilona Szavalóverseny
Írta: Kajtár Bertold   
2015.06.07.

2015. április 24-én, pénteken, reggel indultunk Pécsre a Kallódó Gyermekekért Alapítvány által szervezett Dankó Ilona szavalóversenyre a pécsi Bazilika melletti Dóm Kőtárba. A Szavalóversenynek már többéves hagyománya van, ezért úgy gondoltam, hogy most már itt az idő, hogy mi is megmérettessük magunkat a Királyegyházai Általános Iskola tanulói közül néhány hittanossal.

Folytatás...
 
Pakson jártunk
Írta: K. B.   
2015.06.07.

2015. április 18-án került megrendezésre  a Pécsi Katolikus Egyházmegye (Baranya-Tolna) VII. sportnapja a paksi sportcsarnokban. Erre az eseményre hat fiút vittem magammal focizni. A rendezvényen körülbelül 300 gyerek vett részt foci, kosárlabda, pingpong és sorverseny kategóriákban.

Folytatás...
 
Majális 2015
Írta: Takács Vanda   
2015.06.07.

Mint minden évben, 2015-ben is megrendezésre került a Majális Kupa, a királyegyházai futballpályán. E napon a focié volt a főszerep, de itt járt a Bartendaz Hungary is, akik saját testsúlyos edzésből bemutatót tartottak, amit később ki is lehetett próbálni.

Folytatás...
 
Cél a világbajnoki cím
Írta: K. T.   
2015.06.07.

Egyre többen ismerkedünk meg Kanalas Róbert (23) nevével, aki szerényen éldegél kis családjával Királyegyházán, miközben hol Budapesten, hol Kanadában vesz részt profi világbajnoki bokszmeccseken. Ismerősei, baráti köre hívta fel rá a figyelmünket néhány hónappal ezelőtt, azóta igyekszünk támogatni sportbeli pályafutását.

Folytatás...
 
Betonpihenő épült
Írta: (x)   
2015.05.01.

Helyi önkormányzatok, intézmények, lakosok bevonásával alakított ki biciklis pihenőt a LAFARGE Cement Magyarország Kft., a cementgyár és a két érintett település önkormányzatainak támogatásával tavaly megépült Királyegyháza-Szentlőrinc kerékpárút mellett.

Folytatás...
 
Anyának lenni ...
Írta: Sződi Judit   
2015.05.01.

Anyának lenni nem fenékig tejfel. Mégis olyan jó! Na, most, hogy is van ez? Milyen, amikor reggel hozzád bújnak? És az, amikor egymást védik? Amikor egymást tanítják? Milyen, amikor átéled, hogy már maguk is meg tudják oldani a felmerülő problémákat?

Folytatás...
 
Szűrővizsgálatok
Írta: Beák Laura   
2015.05.01.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a LŐRINC-MED Nonprofit Kft. Eszterházy Egészségközpontban (7940 Szentlőrinc, Eszterházy u. 1.) 2015. május 18-án, 19-én és 20-án 9 és 17 óra között a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Radiológiai Klinika üzemeltetésében álló mobil szűrőkamionnal az Országos Egészségpénztár (OEP) által finanszírozott mammográfiai valamint diagnosztikus mellkasröntgen szűrővizsgálatokra kerül sor.

 
Folytatás...
 
Nyílt nap a cementgyárban
Írta: (x)   
2015.05.01.

Szeretettel várjuk gyárlátogatással, és a Zöld Híd Alapítvány ökokuckó gyermekfoglalkozásával egybekötött nyílt napunkra 2015. május 22-én a Királyegyházai Cementgyárba.

 
Folytatás...
 
Kisdiák Fesztivál 2015
Írta: Konyári Tímea   
2015.05.01.

2015. április 23-án léptek fel a királyegyházai tanulók a Szentlőrincen megrendezett Járási Kisdiák Fesztiválon. A fesztiválon a járás intézményeinek tanulói csillogtathatják meg tehetségüket, egyfajta megmérettetés és nagyszabású találkozó ez a rendezvény a különböző településeken tanuló diákok és tanító pedagógusok között.

Folytatás...
 
Közösen készültünk az ünnepre
Írta: Kajtár Bertold   
2015.05.01.

2015. március 28-án, szombaton délután 14 órától Húsvéti kézműves foglalkozást tartottunk a Királyegyházai Római Katolikus Plébánia hittantermében. Erre az alkalomra majdnem kicsi lett a plébánia terme (ami számomra nagyon nagy öröm volt!), mert kb. 60 ember jött el, akik között természetesen a legtöbben gyerekek voltak.

Folytatás...
 
Úszni tanultak a hatodikosok
Írta: K. T.   
2015.05.01.

A köznevelési törvénynek megfelelően ebben a tanévben elkezdődött az úszásoktatás a királyegyházai iskolások számára is. A Szentlőrinci Tankerület szervezésében a szigetvári tanuszodába autóbusszal szállították a hatodikosokat kilenc héten át, heti egy alkalommal.

Folytatás...
 
Nyertes DDOP pályázatok
Írta: B. L.   
2015.05.01.

Az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Az egészségügyi alapellátás fejlesztése Királyegyházán, Gyöngyfán és Sumonyban” című DDOP-3.1.3/G-14-2014-0057 jelű pályázatunk 57 211 090 Ft támogatást nyert, mely pályázat megvalósítása során felújításra kerül a királyegyházai védőnői szolgálat, a sumonyi és a gyöngyfai háziorvosi rendelő.

 
Folytatás...
 
Húsvéti kupa
Írta: Kiss Jánosné   
2015.05.01.

Húsvét szombatján rendezte meg a királyegyházai női amatőr kézilabdacsapat, a nemzetközinek is nevezhető tornát.

Folytatás...
 
Időközi választás Gyöngyfán
Írta: B. L.   
2015.05.01.

Tájékoztatom a Lakosságot, hogy Gyöngyfán a 2015. április 12. napján tartott időközi polgármesteri választás eredményes volt.

 

Folytatás...
 
Női foci Királyegyházán
Írta: Pintér Tibor   
2015.05.01.

Szeptemberben alakult meg iskolánkban a női labdarúgócsapat 17 fővel. Azt hittem, hogy a kezdeti lelkesedés idővel alábbhagy, de szerencsére nem így lett. A megyei női U15-ös bajnokságban indultunk, ahol Beremend és Siklós csapatával vagyunk egy csoportban, velük játszunk ősszel és tavasszal három-három tornát.

Folytatás...
 
Gyermeknap: önkénteseket keresünk
Írta: K. T.   
2015.05.01.

A Királyegyházai Általános Iskola minden évben tartalmas, élményekben gazdag gyermeknapot igyekszik szervezni a tanulói számára a szülői munkaközösség, Királyegyháza Önkormányzata, a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. támogatásának segítségével.

Folytatás...
 
Rágcsálóirtás
Írta: Kovács László   
2015.05.01.

Az elkövetkező napokban mintegy tizenöt jelentkezőnél és a település lakatlan ingatlanaiban rágcsálóirtást végeztet a királyegyházai önkormányzat.

Folytatás...
 
Cutler Gym
Írta: Mészáros Dániel   
2015.05.01.

Kirándulást tervezünk a budapesti Cutler Gymbe egy későbbiekben egyeztetett szombati napra. Célunk egy néhány órás edzés a konditeremben, és lehetőség szerint az ott edző híres magyar testépítőkkel való találkozás.

Folytatás...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok: 1 - 26 / 574
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2015 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.