Hírek
Húsvét: processio és hímes tojás
Írta: Magyar Néprajzi Lexikon   
2014.04.03.

A kereszténység egyik legnagyobb ünnepe húsvét, hisz e napon ünnepli Krisztus feltámadását. Húsvétkor ér véget a negyven napig tartó böjt, a hústól való tartózkodás, innen származik az ünnep magyar elnevezése is. Húsvét az egyházi év mozgó ünnepeinek is középpontja.

Folytatás...
 
Iskolai felvételi eljárás
Írta: Palkó Ottó   
2014.04.03.

Tájékoztatom a kedves Szülőket, hogy a Királyegyházai Általános Iskolában a tanköteles tanulók első évfolyamra történő beiratkozásának kijelölt időpontja: 2014. április 28., 29. és 30. napja. A beiratkozás eljárásrendjét a Baranya Megyei Kormányhivatal hirdetménye tartalmazza.

 
Folytatás...
 
Nemzeti ünnepünkön
Írta: K. T.   
2014.04.03.

Plakátokon hívtuk fel a lakosság figyelmét arra, hogy a királyegyházai óvodások iskolások, valamint a Királyi Lovas Klub közreműködésével ünnepséget és felvonulást szervezünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtti tisztelgés jeleként március 14-én és 15-én.

 
Folytatás...
 
A Lovas Klub is ünnepelt
Írta: Ormódi Melinda   
2014.04.03.

A Lovas Klub számára is megkezdődött az új év. Március elején kaptunk egy felkérést nemzeti ünnepünk, március 15-e méltó megünnepléséhez. Tagjaink mindjárt nagy lelkesedéssel, és jobbnál jobb ötletekkel el is kezdték a készülődést. Ennek eredményét a falu apraja-nagyja meg is láthatta.

 
Folytatás...
 
A hit- és erkölcstan oktatásról
Írta: Pécsi Egyházmegye Hitoktatási Iroda   
2014.04.03.

Tisztelt Szülők, ezzel a levéllel szeretnénk segíteni a következő tanévre szóló erkölcstan, hit- és erkölcstan közötti választást. Miért jó, ha gyermekük számára a római katolikus hit- és erkölcstan tanórát választják? A tananyag átfogja az egyházi évet, foglalkozik a Bibliával, szentek életével.

Folytatás...
 
Mutasd meg a képességeidet!
Írta: Bárány Sándorné   
2014.04.03.

A Szentlőrinci Általános Iskola EGYMI Tagintézménye vetélkedőt szervezett Mutasd meg képességeidet! címmel a járás SNI-s tanulói számára.  Iskolánk négy tanulóval vett részt a játékos délutánon: Erdősi Vivien, 3. osztály; Bogdán Roxána, 3. osztály; Sztojka Dániel, 4. osztály; Majorosi Bence, 5. osztály. A vetélkedőn szentlőrinci, bükkösdi, bicsérdi és szabadszentkirályi tanulók is részt vettek.

Folytatás...
 
Téli közfoglalkoztatás
Írta: Palkó Ottó, Konyári Tímea   
2014.04.03.

Intézményünket megtisztelő felkérés érte: részt vehettünk az Önkormányzatok által foglalkoztatott dolgozók téli, az alapkompetenciák felújítását, megerősítését célzó, országos szervezésű képzés végrehajtásában. A képzés deklarált célja éppen a munkaerőpiacon kisebb eséllyel elhelyezkedni tudó, a mindennapi munka világából már régebben kiesett, de korántsem elveszett, munkaképes korú személyek munkavállalási esélyeinek javítása érdekében az alapkompetenciák – az írás, olvasás, számolás – felelevenítése és újraértelmezése volt.

Folytatás...
 
Bowlingozni voltunk
Írta: Fata Gáborné   
2014.04.03.

Régóta terveztük mi szülők, hogy elvisszük a hatodik osztályos gyerekeket – azaz a sajátjainkat – Szentlőrincre, egy jó kis bowlingozásra. Megkerestük a megfelelő időpontot, ami végül 2014. március 29-e lett. Már csak a gyerekek utaztatását kellett megszervezni, ami ilyen szülői kollektívával nem volt nehéz feladat, ugyanis rájuk mindig lehet számítani.

Folytatás...
 
Farsang: jókedv, zene, tánc
Írta: Konyári Tímea   
2014.03.06.

Királyegyházán a farsangi összejövetelek közül az idén a legtöbbeket megmozgató mulatság az általános iskolában a szülők és nevelők közös szervezésében, a Királyegyháza Római Katolikus Plébánia által támogatott rendezvény volt. Ez az összejövetel volt a TÁMOP 5.5.1 Családi, közösségi programok  és szolgáltatások fejlesztése című húsz hónapon át tartó pályázat megvalósításának záró akkordja.

 

Folytatás...
 
Királyegyháza húszmillióra pályázik
Írta: K. T.   
2014.03.06.

Beák Laura jegyző asszony tájékoztatta a Helyzet szerkesztőségét arról, hogy Királyegyháza, Gyöngyfa és Sumony települési önkormányzatok nem vettek részt az adósságkonszolidációban, ezért jogosultak a támogatási kérelem benyújtására.

Folytatás...
 
Jogszabályváltozás
Írta: Beák Laura   
2014.03.06.

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény módosítása következtében az önkormányzat nyújtotta támogatási formák esetében jelentős változás következett be. 2014. január 1-jétől az átmeneti segély, a temetési segély és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás önálló ellátási formaként megszűnt, és önkormányzati segéllyé olvadt össze.

Folytatás...
 
Környezetvédelmi díjat nyert a LAFARGE
Írta: K. T.   
2014.03.06.

A Baranya Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége a LAFARGE Cement Magyarország Kft.-nek ítélte a Baranya Megyei Környezetvédelmi Díjat. A díjjal a kamara azon gazdasági szervezetek környezetvédelmi teljesítményét ismeri el, amelyek kiemelkedő eredményt érnek el a megye környezetvédelmi helyzetének javítása, új környezetbarát technológiák alkalmazása terén.

Folytatás...
 
Jelmezes mulatság az óvodában
Írta: Kiss Hajnalka   
2014.03.06.

Lázas készülődéssel teltek a napok a királyegyházi óvodában február 13-áig, minden kisgyermek azt számlálgatta az ujjacskáin, hogy hány napot kell még aludnia, hogy végre farsang legyen.

Folytatás...
 
Sellyén szerepeltek a táncosaink
Írta: Migács Nikolett   
2014.03.06.

A Kolping Művészeti Iskola félévi táncgálája az idei tanévben 2014. február 9-én került megrendezésre Sellyén. A rendezvény célja az eddig tanult táncok bemutatása, a sok különböző csoport tagjainak találkozója.

Folytatás...
 
Felhívás és közlemény
Írta: L. L.   
2014.03.06.

Felhívom az érintett ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy lakóingatlan tulajdon értékesítésekor ne feledkezzenek meg az ingatlanok után fizetendő érdekeltségi hozzájárulásról (közműfejlesztési hozzájárulás) sem.

Folytatás...
 
Egy csodálatos kirándulás ''A padláson''
Írta: Takács Vanda   
2014.03.06.

Egy februári hétfő este az iskolatársaimmal és tanárainkkal kirándulni mentünk Pécsre a Nemzeti Színházba. Egy rendkívül jó színdarabot néztünk meg, A padlás című mesés musicalt.

Folytatás...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok: 1 - 16 / 454
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2014 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.