Hírek
Kitört a vakáció!
Írta: Konyári Tímea   
2015.07.07.

Mindenki örömére itt a nyár, a várva várt vakáció. Az utolsó tanítási héten a LAFARGE Cement Magyarország Kft. és a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány támogatásának köszönhetően színes tanulmányi kirándulásokra mehettek a Királyegyházai Általános Iskola osztályai.

Folytatás...
 
Ballagási feeling
Írta: Takács Vanda, Palkó Ottó   
2015.07.07.

Néhány évvel ezelőtt még irigykedve néztük idősebb diáktársainkat ballagásukon. Akkor még nem gondoltunk arra, hogy ez a nap egyszer számunkra is eljön. Nem gondoltunk arra, hogy egyszer mi is itt ülünk kisírt szemekkel, ennek az ünnepnek a középpontjában. S akkor még arra sem gondoltunk, hogy ezen a napon lezárul életünk egy szakasza.

Folytatás...
 
Ráhangolás
Írta: K. T.   
2015.07.07.

Rékai János vezénylésével tartott nagyon hangulatos bemutatkozó előadást iskolánkban a Szentlőrinci Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola Tagintézményének fúvós zenekara 2015. június 5-én azzal a nem titkolt céllal, hogy kedvet csináljanak a zenetanuláshoz.

Folytatás...
 
Az óvodai tanévről
Írta: Grimné Hunyadvári Éva   
2015.07.07.

A 2014/2015-ös óvodai nevelési évünk nagyon változatos volt minden téren, még személyi változásokban is: Némethné Schreiner Adél kisbabákat várt, akik már meg is születtek. A terhesség miatt november óta táppénzen volt, májusban Világos Dávid óvó bácsi személyében kaptunk segítséget.

Folytatás...
 
Kalandos gyermeknap
Írta: K. T.   
2015.07.07.

Ahogyan arról már a Helyzet májusi számában is említést tettünk, 2015. május 29-én rendhagyó módon ünnepeltük az idei gyermeknapot. Célunk volt, hogy mindenki nagyon vidám, szórakoztató nap részese legyen, melynek során fejlesztjük a környezettudatos magatartás kialakítását, és maradandó közösségi élményt szerzünk gyermekeinknek.

Folytatás...
 
Pünkösdi Vándorkupa Sumonyban
Írta: Bagó Norbert   
2015.07.07.

Az időjárás viszontagságai miatt, a tervezettnél egy héttel később rendeztük meg 2015-ben Sumonyban a Pünkösdi Vándorkupa című barátságos futball kupát, melynek eredménye: 1. Szentdénes, 2. Sumony, 3. Királyegyháza csapata.

Folytatás...
 
A gyermekeket ünnepeltük
Írta: Konyári Tímea   
2015.06.07.

A gyermeknap alkalmából adtuk át a köszöntő okleveleket és ajándékainkat a Királyegyházán 2015. évben született gyermekek családjainak. 2015-ben hozta meg a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriuma azt az évek óta tervezgetett határozatot, mely szerint Királyegyháza újszülött polgárait díszes oklevéllel köszöntjük, így fejezzük ki örömünket és jókívánságainkat a gyermeket vállaló család felé.

Folytatás...
 
Falunap: 2015. június 20-án!
Írta: K. T.   
2015.06.07.

Az idén sajnos nem volt módunk pályázatot benyújtani a hagyományos települési rendezvények költségeire, de köszönhetően a LAFARGE Cement Magyarország Kft. és Királyegyháza Önkormányzata támogatásának, valamint a Királyegyháza SE, a Nyugdíjas Klub és a Polgárőr Egyesület hathatós együttműködésének, megrendezhettük a Majális Kupát, és 2015. június 20-án Falunapot is tartunk.

Folytatás...
 
Töretlen az érdeklődés
Írta: (x)   
2015.06.07.

2015. május 22-én került sor a Királyegyházai Cementgyár hagyományos tavaszi Nyílt napjára, ahová a rossz idő ellenére is több mint százötvenen érkeztek a környező településekről és Pécsről.

Folytatás...
 
Önkénteseket várunk a falunapra
Írta: K. T.   
2015.06.07.

Bizonyára köztudomású, hogy a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriuma tevékenységét úgynevezett társadalmi munkában, önkéntes tevékenységként végzi.

Folytatás...
 
Rendhagyó gyermeknap
Írta: K. T.   
2015.06.07.

Sokat emlegettük az iskolai nevelőtestületben a régi idők szokásai között megtartott fegyveres erők napját, melyet a királyegyházai iskolában rendszerint falujáró akadályversennyel „ünnepeltünk”. Emlékeink szerint mindig nagyon szívesen vettek részt a gyerekek ezen a programon, ezért gondoltunk arra, hogy fel kellene eleveníteni ezt a hagyományt, de ezúttal a gyermeknaphoz kötve.

Folytatás...
 
Szelektív hulladékgyűjtés
Írta: Beák Laura   
2015.06.07.

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény az ingatlanhasználó részére előírja a települési hulladék elkülönített gyűjtését. A Dél-Kom Nonprofit Kft. a 2015. év folyamán, a jelenlegi szolgáltatási struktúrában, kiegészítő jelleggel, havonta egy alkalommal vállalja az elkülönítetten gyűjtött műanyag-, papír, és fémhulladék háztól történő elszállítását.

Folytatás...
 
A tűzgyújtás szabályai
Írta: B. L.   
2015.06.07.

Tájékoztatom a lakosságot, hogy az önkormányzatok helyi rendeletben szabályozták az avar és kerti hulladékégetés, valamint a szabadtéri tűzgyújtás szabályait.

Folytatás...
 
Fűnyírás a gázcsonk körül
Írta: E-ON Gázhálózati Zrt.   
2015.06.07.

Az E-ON Gázhálózati Zrt. felhívja a lakosság figyelmét, hogy kellő körültekintéssel végezzék a fűnyírást az üres telkeken található, inaktív gázcsonkok körül. Az elmúlt években többször előfordult, hogy fűkaszálás közben elvágták a gázcsonkot, amelynek következtében gázömlés, veszélyhelyzet keletkezik.

 

Folytatás...
 
Dankó Ilona Szavalóverseny
Írta: Kajtár Bertold   
2015.06.07.

2015. április 24-én, pénteken, reggel indultunk Pécsre a Kallódó Gyermekekért Alapítvány által szervezett Dankó Ilona szavalóversenyre a pécsi Bazilika melletti Dóm Kőtárba. A Szavalóversenynek már többéves hagyománya van, ezért úgy gondoltam, hogy most már itt az idő, hogy mi is megmérettessük magunkat a Királyegyházai Általános Iskola tanulói közül néhány hittanossal.

Folytatás...
 
Pakson jártunk
Írta: K. B.   
2015.06.07.

2015. április 18-án került megrendezésre  a Pécsi Katolikus Egyházmegye (Baranya-Tolna) VII. sportnapja a paksi sportcsarnokban. Erre az eseményre hat fiút vittem magammal focizni. A rendezvényen körülbelül 300 gyerek vett részt foci, kosárlabda, pingpong és sorverseny kategóriákban.

Folytatás...
 
Majális 2015
Írta: Takács Vanda   
2015.06.07.

Mint minden évben, 2015-ben is megrendezésre került a Majális Kupa, a királyegyházai futballpályán. E napon a focié volt a főszerep, de itt járt a Bartendaz Hungary is, akik saját testsúlyos edzésből bemutatót tartottak, amit később ki is lehetett próbálni.

Folytatás...
 
Cél a világbajnoki cím
Írta: K. T.   
2015.06.07.

Egyre többen ismerkedünk meg Kanalas Róbert (23) nevével, aki szerényen éldegél kis családjával Királyegyházán, miközben hol Budapesten, hol Kanadában vesz részt profi világbajnoki bokszmeccseken. Ismerősei, baráti köre hívta fel rá a figyelmünket néhány hónappal ezelőtt, azóta igyekszünk támogatni sportbeli pályafutását.

Folytatás...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok: 1 - 18 / 580
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2015 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.