Hírek
Szakmai megújulás a 2009-2010-es tanévben
Írta: Palkó Ottó   
2010.06.30.

A 2009-2010-es tanév legnagyobb volumenű és legnagyobb figyelmet érdemlő feladata volt a TÁMOP 3.1.4 nyertes pályázatában foglalt célok megvalósítása. Ennek értelmében kötelezően megvalósítandó tevékenységek és beszerzések zajlottak, a kompetencia alapú oktatás implementációja, valamint a hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű tanulók esélyegyenlőségének javítása.

Folytatás...
 
Bikali kirándulást szervezünk
Írta: Konyári Tímea   
2010.06.30.

A Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriuma kirándulást szervez Bikalra, a Reneszánsz Élménybirtokra. A kirándulás 2010. augusztus 28-án lesz, indulás autóbusszal 9.00 órakor, hazaérkezés várható időpontja este 20.00 óra. A Közalapítvány a Nostra Cement Kft. támogatásának köszönhetően vállalja az egész napos belépőjegyek és az egyszeri meleg étkezés költségeit. A résztvevőktől ezer forintos hozzájárulást kérünk az útiköltséghez. Az élménybirokon délelőtt 11.00 órától este 18.00 óráig tartózkodhatunk.

Folytatás...
 
A HVI tevékenysége a kistérségben
Írta: Müller István   
2010.06.30.

A Szentlőrinci Kistérség 2007-ben még a legelmaradottabb, leghátrányosabb helyzetű kistérségek közé tartozott. Az új besorolás szerint egy fokkal jobb besorolást kapott, így „csak” hátrányos helyzetű kistérség. Az új besorolás ellenére jelenleg is nagyon magas a munkanélküliség, az ipar nem keresi ezt a környéket, és a mezőgazdasági termelés, tevékenység is nehézségekkel küzd.

Folytatás...
 
Bicajon a tanárnő
Írta: Konyári Tímea   
2010.06.30.

Presits Viktória tanárnőt eddig matematika és informatika órákról ismerhették meg a tanulók és szüleik, de most örömmel számolhatok be arról, hogy a  kolléganőm nemcsak a katedrán ér el szép eredményeket, hanem bizony szabadidejében nem restell kerékpárra ülni, és hosszú kilométereken át tekerve, akár egy nemzetközi mezőnnyel is megmérettetni magát.

Folytatás...
 
Hálánk jeléül
Írta: Fata Gáborné   
2010.06.30.

Június első vasárnapja: pedagógus nap. Így tanultuk ezt gyermekkorunkban, és így szeretnénk továbbadni gyermekeinknek is. Pedagógus nap alkalmából kis ünnepséget rendeztünk az iskola ebédlőjében, ahol versekkel, zenével és szerény vendéglátással fejeztük ki tiszteletünket és köszönetünket a sok türelemért, odafigyelésért, igyekezetért, amivel gyermekeinket körülveszik a Királyegyházai Általános Iskola és Óvoda pedagógusai és dolgozói.
 
Labdarúgóink eredményei
Írta: Dr. Valkai István   
2010.06.30.

2010. 05. 30. Tótszentgyörgy – Királyegyháza 0:3 Időben, teljes létszámban megjelentünk a mérkőzés helyszínén,. A pályán lábszárközépig ért a fű, a kapukon nem volt háló, a vonalak nem voltak feljelölve. Fél ötkor megjelentek a játékvezetők, pár perc után megjelent egy helyi vezető (?) és közölte, amit addig is sejtettünk: nem lesz mérkőzés. Szövetségi határozattal 3:0 gólkülönbséggel kerül a krónikába a mérkőzés.

Folytatás...
 
Gyermek labdarúgóink eredményei
Írta: Pintér Tibor   
2010.06.30.

Vakáció Focitornát rendeztek Szigetváron június 13-án a 2001-2002-es születésű gyerekeknek. A tornán az a szentlőrinci csapat is részt vett, amelyben öt királyegyházai kisdiák is játszik. Három döntetlen és három győztes meccs után csapatunk a 2. helyen végzett!

 

 
Falunap - 2010
Írta: Konyári Tímea   
2010.06.02.

             

Soha ennyien nem vettünk még részt a falunapi készülődésben, mint az idei 2010-es rendezvény esetében. Egészségügyi méréseket végeztek, és tanácsokat adtak a helyi egészségügyi szakemberek az egyik óvónővel karöltve. A Hagyományos Majális Kupa megszervezésében a Királyegyháza SE elnöke működött közre, a fogathajtó versenyt idén is Ormódi Melinda és Mihálovics Gábor koordinálta. Varga Sándor ötlete alapján idén először favágó versenyt is hirdettünk. Ismét segítségünkre voltak a Szentlőrinci Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói, akik játszóházzal és arcfestéssel szórakoztatták a gyerekeket, és idén is megrendezte a KEFE a hagyományos családi vetélkedőt.

Folytatás...
 
Kistérségi hírek
Írta: Müller István   
2010.06.02.

Újabb fejlesztések indulhatnak még idén a Szentlőrinci Kistérségben. Hosszú várakozás után ugyanis eredményt hirdettek az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér kialakítására kiírt pályázatok lezárásaként. A kistérségből korábban 16 pályázó kapott erre jogosultságot azzal, hogy az első fordulóban elnyerte a címbirtokosságot.

Folytatás...
 
Megfogtuk a vizet!
Írta: Grím Ferenc   
2010.06.02.

2010. május 17-én reggel Gyenis István értesített, hogy Királyegyháza határában a szántóterületeket elöntötte a víz. Bejártuk traktorral a veszélyeztetett területet, és mivel láttuk, hogy nagyon magas a vízállás, a vízügyi igazgatóságra jelentettem a tényeket. Lőrinc Gábor vízügyi szakemberrel felmértük a veszélyt, és megállapítottuk, hogy a gátat Királyegyháza felől meg kell emelni, mert elöntheti a települést a víz.

Folytatás...
 
Fürdőfesztiválon voltak nyugdíjasaink
Írta: Konyári Tímea   
2010.06.02.

Mészáros Lászlóné, Ilike közreműködésével kapott meghívást a Baranya Megyei Nyugdíjas Képviselettől a Királyegyházai Nyugdíjas Klub énekkara május 22-ére Szigetvárra. Az énekkar tagjait a falubusszal szállították a helyszínre, ahol részt vettek a hagyományos régiós nyugdíjas fürdőfesztiválon, melyet a Hoboli Borostyán Nyugdíjas Klub tagjai szerveztek.

Folytatás...
 
Nostra Kupa - 2010
Írta: Kiss Jánosné   
2010.06.02.

A királyegyházai női amatőr kézilabdacsapat május 15-én rendezte meg a Nostra Kupát. A szentlőrinci sportcsarnokot a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány támogatásával béreltük ki egész délutánra, és az általunk kiválasztott díjakat, kupákat, és a vendéglátást (ásványvíz, pogácsa) is a Közalapítvány biztosította számunkra.

Folytatás...
 
Közhasznúsági jelentés - 2009
Írta: K. T.   
2010.06.02.

A Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány 2009. évi közhasznúsági jelentését ide vagy a képre kattintva olvashatja.
 
Labdarúgóink eredményei
Írta: Dr. Valkai István   
2010.06.02.

2010. 05. 02. Merenye – Királyegyháza 1:3 (1:1) Összeállítás: : Löcher – Keczeli., Katona Z., Kósa T., Gábor – Szolga (75.p. Katona Zs.), Jung – Kürthy (69.p. Lajtmann), Kósa L, Lesnyik – Varga (65.p. Sárközi) 

Góllövők: Lesnyik, Katona Z., Kósa L 

Ha a tizenötödik percben 4:0-ra vezetünk, akkor nem kellett volna 75 percet szenvedni (a lehetőségek megvoltak). A kihagyott sok helyzet és tizenegyes dekoncentráltságra utal, ez ellen tenni kell valamit! Öröm, hogy tartjuk az első helyet!

Folytatás...
 
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Következő > Utolsó >>

Találatok: 771 - 784 / 816
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2017 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.