Hírek
Labdarúgóink eredményei
Írta: Dr. Valkai István   
2010.10.29.

2010. 09.19. Királyegyháza - Bükkösd 2:1 (2:1) Összeállítás: Molnár K. – Keczeli., Katona Z. (89.p. Fata), Kósa T., Berta – Szolga, Jung, Kovács (89.p. Sárközi) – Schneider (83.p. Katona Zs.), Gellner (76.p. Lajtmann) – Lesnyik (83.p. Gábor) 

Góllövő: Gellner (2) 

Három játékosunk hiányát megéreztük (eltiltás, sérülés). Összjátékunk akadozott, a játékosok igyekeztek, de nem sikerült gólhelyzeteket kialakítani mezőnyfölényünk ellenére. Nagyon elgondolkodtató, hogy a védelemnél az utolsó tíz percben rövidzárlatok következnek be, amely eddig négy pontunkba került, és kis híján ezen a mérkőzésen is nagy árat fizettünk érte. De megvan a három pont, és ebben a helyzetben ez volt a legfontosabb.

 

Folytatás...
 
Kolontáron örültek a segítségnek
Írta: Dr. Máthé Győzőné   
2010.10.29.

Az iszapkatasztrófa híre hallatán egy napig tűnődtem, hogyan segíthetnék ezeken a szegény bajba jutott embereken. Azt mindenképp éreztem, hogy segíteni kell. Magam is tudom, hogy ilyen nagy tragédia esetén, milyen jól esik egy kevés támogatás is.

 
Folytatás...
 
Máriagyűdre zarándokoltunk
Írta: Konyári Tímea   
2010.10.29.

Királyegyháza és Szabadszentkirály Plébánia közös szervezésében két nagy autóbusszal, mikrobusszal és személyautókkal mintegy 130 fővel indultunk szeptember 12-én Máriagyűdre. A megérkezésünk után közös keresztúttal kezdtünk, majd a Fájdalmas Szűzanya szobránál Plébános úr elmélkedését hallgattuk.

Folytatás...
 
Kirándultak a Nyugdíjasok
Írta: Konyári Tímea   
2010.10.29.

A Nyugdíjas Klub tagjai szeptember 18-án élményekben gazdag kiránduláson vettek részt részben önerőből, részben pedig a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány támogatásának segítségével. Az első megálló Zengővárkonyban volt, ahol a híres Tojásmúzeumon kívül a „Szalma-kincs-tár” kiállítását és a Bormúzeumot is megtekintettük.

Folytatás...
 
Október, az idősek hónapja
Írta: Konyári Tímea   
2010.10.29.

Október 1-jén, az Idősek Világnapján ünnepi műsorral és vendéglátással kedveskedtünk Királyegyháza idős lakosainak. A hagyományoknak megfelelően felléptek az óvodások, az iskolások, a néptánccsoport és a Nyugdíjas Klub énekkara is.

Folytatás...
 
Mindenszentek és halottak napja
Írta: Dr. Kajtár Edvárd   
2010.10.29.

Az a tapasztalatom, hogy sajnos e két ünnep tartalma annyira összemosódik még a rendszeresen templomba járó emberek tudatában is, hogy szükségesnek látom röviden felvázolni e két nap tartalmát és ünneplési sajátosságait.

 
Folytatás...
 
Meghitt délután az óvodában
Írta: Grímné Hunyadvári Éva   
2010.10.29.

A hagyományos Őszi napot idén rendhagyó módon ünnepeltük meg az óvodában.  Sokat törtük a fejünket, hogy lehetne érdekesebbé és tartalmassá tenni az együtt eltöltött időt, azt szerettük volna, ha a szülők is megismerik azokat a dalokat, játékokat, verseket, amiket az oviban tanultak a gyermekeik.

 

Folytatás...
 
A Magyar Golgota napja
Írta: Fata Dorina   
2010.10.29.

1849. október 6.-án végezték ki Aradon a szabadságharc 13 katonai vezetőjét. A napra - amely azóta nemzeti gyásznappá vált, amikor együtt emlékezünk erre az áldozatra, mártírhalálukra – minden magyar szívfájdalommal tekint vissza.

 
Folytatás...
 
Választások után
Írta: Kővári József   
2010.10.29.

A Nostra Cement Kft. valamennyi munkatársa örömmel látta, hogy a helyhatósági választások Királyegyházán békében, nyugalomban és tisztességben zajlottak le.

Folytatás...
 
Az önkormányzati választások eredményei
Írta: Konyári Tímea   
2010.10.29.

2010. október 3-án Királyegyházán, Sumonyban és Gyöngyfán rendkívüli események nélkül zajlottak az önkormányzati választások. A jegyzőkönyvi adatok alapján Királyegyházán a névjegyzékben szereplő választópolgárok száma 812 fő volt. A szavazóként megjelent választópolgárok száma: 486 fő, tehát a részvétel 59,85 százalékos volt.

 

Folytatás...
 
Önkormányzati választások
Írta: K. T.   
2010.09.28.

Az alábbiakban minden képviselő- és polgármesterjelöltnek biztosítottunk lehetőséget, hogy bemutassa elképzeléseit, céljait, felvázolja, miért indul a királyegyházai önkormányzati választásokon. A jelöltek nyilatkozatainak terjedelmét nem korlátoztuk, ki-ki maga döntött arról, mennyit kíván elmondani, leírni terveiből. Volt, aki szerette volna, hogy portré is jelenjen meg róla, mások nem kívánták, ebben is szabadon döntöttek a nyilatkozók. Bízunk benne, hogy az alábbi összefoglaló segítségükre lesz a döntéshozatalban.

Folytatás...
 
Indul a szennyvízberuházás
Írta: K. T.   
2010.09.28.

A Királyegyháza és Térsége Szennyvíz Önkormányzati Területfejlesztési Társulás az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Dunántúli Operatív Program keretén belül „Kistelepülések szennyvízkezelésének fejlesztése (DDOP-2009-5.1.4/A)” című pályázatán 573 889 500 forint uniós támogatásban részesült, amelynek célja a „Királyegyháza, Gyöngyfa, Magyarmecske, Magyartelek és Kisasszonyfa települések szennyvízkezelésének fejlesztése”.

 
Folytatás...
 
Jelöltek Gyöngyfán és Sumonyban
Írta: K .T.   
2010.09.28.

Az alábbiakban a Gyöngyfán és Sumonyban induló polgármesterjelölteket és önkormányzati képviselőjelölteket mutatjuk be.

 
Folytatás...
 
Kisebbségi önkormányzati jelöltek
Írta: K . T.   
2010.09.28.

A Királyegyházai Cigány Kisebbségi Önkormányzat jelöltjeinek az alábbiakban azt a kérdést tettem fel, hogy mi célból indultak a választásokon.

 

Folytatás...
 
A középkorban jártunk
Írta: Konyári Tímea   
2010.09.28.

Bikalra, a Reneszánsz Élménybirtokra kirándultunk Királyegyházáról 72 fővel augusztus 28-án, szombaton. Örömmel jelenthetem, hogy ezúttal – most először – teljes létszámmal indulhattunk, senki nem maradt otthon az utolsó pillanatban, senki nem aludt el, senki nem lett beteg.

Folytatás...
 
''Lajtorja'' projekt nyitórendezvény
Írta: Konyári Tímea   
2010.09.28.

Szeptember 8-án délután Grím Ferenc Királyegyháza polgármestere, valamint a bejegyzett királyegyházai civil egyesületek képviselői a Királyegyházai Fiatalok Egyesületének meghívására érkeztek Sellyére, a „Lajtorja” projekt nyitórendezvényére.

Folytatás...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Találatok: 785 - 800 / 874
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2018 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.