Hírek
Majális és Falunap
Írta: Konyári Tímea   
2010.03.30.

Az idén május elsején a hagyományos majálisi rendezvényünket kibővítjük, és a megszokottnál egy kicsit szűkebb Falunappá szeretnénk varázsolni. Ennek elsődleges oka, hogy a DDOP pályázatán nyert iskola-felújítási építkezés kezdési időpontja bár egyelőre még pontosan nem tudható, az eredetileg tervezett március helyett valószínűleg június hónapra esik majd, így a szokásos időpontban veszélyes lenne az építési területen sátrat állítva szórakozni.

Folytatás...
 
Curriculum vitae
Írta: Dr. Balázs János   
2010.03.30.

Érdekes fintora a sorsnak, hogy ha nincs az úgynevezett Benes-dekrétum, akkor ma Szlovákiában élnék, és enném a felvidéki magyarok keserű kenyerét. 1946-ban születtem a ma Szlovákiához tartozó Ipolyhídvégen, és a ma is sokat vitatott dekrétumok miatt - szüleim magyarnak vallották magukat – 1948 októberében kitelepítettek sok más magyar családdal együtt. Azóta élek Mecseknádasdon. Ott végeztem az általános iskolát, a középiskolát pedig a Tolna megyei Bonyhádon lévő Evangélikus Gimnáziumban. Az érettségi után azonnal a közigazgatásban helyezkedtem, és 1964-ben a Pécsváradi Járási Hivatalnál kezdtem el dolgozni pénzügyi előadóként.1969-ben praktikus okokból átkerültem Mecseknádasdra a községi tanácshoz, ahol 1980-tól láttam el a vb.titkári teendőket, ami a mai jegyzőnek a megfelelője volt. Munkám során mindig fontosnak tartottam, hogy folyamatosan képezzen magam, ezért jelentkeztem a Pécsi Tudományegyetem Jogi Karára, ahol 1979-ben szereztem diplomát.

Folytatás...
 
Ünnep másképp
Írta: Gyimesiné Fekete Tünde   
2010.03.30.

Egy könyv akkor magával ragadó, ha olvasása közben megelevenedik a környezet, látjuk a tárgyakat, halljuk a hangokat, érezzük a szagokat. Amelyik író ezt meg tudja tenni, azt olvasója nem feledi, arra a könyvre élete végéig emlékezni fog, mert nemcsak pillanatnyi érzés, hanem mély benyomás marad a befogadóban.

 

Folytatás...
 
Labdarúgóink eredményei
Írta: Dr. Valkai István   
2010.03.29.

2010. 03. 07. Királyegyháza – Hobol 2:3 (1:1) Összeállítás: Löcher (75.p. Molnár) – Keczeli, Katona Z. (70. p. Csomós), Gunszt, Kovács – Szolga, Jung (70.p. Sárközi) – Kürthy (46.p. Varga), Kósa L., Lesnyik – Schneider

 

Góllövők: Schneider, Lesnyik

 

Folytatás...
 
Úszni tanultak
Írta: Pintér Tibor   
2010.03.29.

2009 decemberében szülői kérésre úszásoktatással kapcsolatos igényfelmérést végeztünk iskolánkban, elsősorban az alsó tagozatosok körében. Tizenhárom tanuló jelentkezett, és januárban Szigetváron elkezdődött az úszásokítás.

Folytatás...
 
Térjetek vissza hozzám!
Írta: Kajtár Edvárd   
2010.03.29.

Megszoktuk, hogy mi kérünk Istentől: ezt vagy azt adja meg, ebben vagy abban segítsen nekünk… Vajon mi történne ellenkező esetben, vagyis ha ő kérne tőlünk? Márpedig a nagyböjt során nem egyszer elhangzik a szinte esdeklő (!) kérés isten részéről: „Térjetek vissza hozzám!” (Jer 3, 14) Ismétlődő, sürgető kérés ez, kihallani a kérésből a könyörgő hangnemet, s ez az, ami elgondolkodtat: Istennek miért annyira fontos, hogy szinte esdekel: „Térj vissza hozzám”? Ő nem magányos, hogy ezért kérje ezt. Persze, nekünk van rá szükségünk, hogy visszatérjünk hozzá, de ezt miért ilyen „szenvedélyesen” kéri? Talán valami közelgő nagy bajtól akar megóvni, hogy így sürget. De hát baj-e, ha az ember a hétköznapokban nincs Vele, nem gondol Rá, ha életét a maga konkrétságában nem Vele éli meg?

Folytatás...
 
Gála Sellyén, helyezés Mohácson
Írta: Migács Nikolett   
2010.03.29.

A Királyegyházai Általános Iskolában is működő Kolping Alapfokú Művészeti Iskola minden év februárjában tartja a félévzáró táncgáláját Sellyén.

Folytatás...
 
Ajándék bábelőadás
Írta: K. T.   
2010.03.29.

A Palánta Misszió már húsvéti előzetesként érkezett intézményünkbe, és A ravasz rokon című bábelőadással kedveskedett március 18-án az óvodásoknak és az iskola 1-5. osztályos tanulóinak. A színvonalas produkció és a tanulságos történet tetszett a gyerekeknek.
 
Foglalkoztatási paktum
Írta: Müller István   
2010.03.29.

„Szinergiában a térség munkaerőpiac fejlesztéséért” címmel nyert el támogatást a Szinergia Egyesület, amely két kistérséget foglal magába, a Szigetvárit és a Szentlőrincit. A foglalkoztatási paktum alapja a projekt keretében elkészített stratégia és az abban megfogalmazott irányokból és kitörési pontokból adódó feladatok végrehajtása. Az alapító tagok fontos feladatnak tartják a Szigetvári és a Szentlőrinci Kistérség gazdasági fejlődésének támogatását a vállalkozások erősítésével, új munkahelyek teremtésével, valamint a munkavállalók elhelyezkedésének segítésével.

Folytatás...
 
A Nőket köszöntötték Sumonyban
Írta: Gayár Alexandra   
2010.03.29.

Orsós József polgármester irányításával Nőnapi Bált rendezett a Sumonyi Önkormányzat Képviselő-testülete március 6-án. Az ünnepségre, mely 17.00 órakor kezdődött, édesanyák, nagymamák és 18 év feletti nők kaptak meghívást. A Polgármester Úr beszéde után Bagó Norbert képviselővel együtt egy-egy szál virágot adtak át a hölgyeknek. A szervezők gondoskodtak a vendéglátásról is, és kellemes harmonikaszóval szórakoztatták a vendégeket. Később Nevegyál Attila közreműködésével báli hangulat kerekedett. Mindenki nagyon jól érezte magát, és nagyon sokat táncoltunk. Jelen voltak a településőrök is, Szőke Katalin és Bogdán Irén, akik vigyáztak, hogy a jó hangulat megmaradjon.

Folytatás...
 
Itt a farsang, áll a bál
Írta: Kernya Andrea   
2010.03.10.

A farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet a vidám lakomák, mulatozások jellemeznek. Az iskolában idén február 13-án tartottuk a farsangi bált. A gyerekek izgatottan készülődtek, próbálták titokban tartani, ki milyen jelmezben vonul majd fel. Ez többé-kevésbé sikerült is. Hagyományosan a második osztály rendezi a mulatságot, a Szülői Munkaközösséggel együtt. A bál előtti délután feldíszítettük a zsibongót, és berendeztük a büfét. A díszítésben néhány gyerek is segített. A szülők előzőleg beszerezték a büfé kínálatához szükséges alapanyagokat és elkészítették a finomságokat. A süteményeket ezúttal is Bedő Istvánné, Márta néni sütötte, természetesen az utolsó morzsáig minden elfogyott. Az üdítőket Kossa László, a tombolán kisorsolt tortát pedig Kozmáné Varga Veronika ajánlotta fel.

Folytatás...
 
Rendőrségi felhívás
Írta: Szigetvári Rendőrkapitányság   
2010.03.10.

Felhívjuk az egyedül élő, időskorú lakosok figyelmét, hogy a Szigetvári Rendőrkapitányság illetékességi területén továbbra is tapasztalhatóak az úgynevezett besurranásos lopások és trükkös lopások. Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan jellemző módszert, melyek felhasználásával több időskorú személy sérelmére követtek el bűncselekményt ismeretlen tettesek.

1. Különböző szolgáltatók munkatársainak kiadva magukat jutnak be a lakásokba, ahol pénzvisszatérítés ürügyén, illetve villanyóra leolvasás, vagy hibaelhárítás címén pénzt kérnek, megfigyelik, hogy honnan veszik elő a készpénzüket, majd egy alkalmas pillanatot kihasználva, a megtakarított pénzt eltulajdonítják. A szolgáltatók soha nem kézbesítenek, és nem kérnek személyesen készpénzt, azt úgy utalják át az Önök részére. Dolgozóik formaruhában és igazolva magukat végzik a munkájukat.

Folytatás...
 
DDOP iskolafejlesztés
Írta: Németh Norbert   
2010.03.09.

Dr. Győrvári Márk, a Szentlőrinci Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás elnöke 2010. február 4-én írta alá a „Szentlőrinci Kistérség Oktatási-Nevelési Központ kialakítása” című projekt támogatási szerződését a VÁTI Nonprofit Kft. Dél-dunántúli Regionális Kirendeltségén. Ezzel több, mint kétévnyi munkának érett be a gyümölcse. Még 2008 februárjában a kistérség 17 települése körzeti intézményi társulások konzorciumaként nyújtotta be a közel egymilliárd forintos támogatási kérelmét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Dél-dunántúli Operatív Programján belül kiírt „Integrált kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése” tárgyú felhívásra.

Folytatás...
 
Tegyünk valami jót!
Írta: Gyimesiné Fekete Tünde   
2010.03.09.

A mai világban, amikor szinte naponta hallok tudósítást hatalmi és anyagi visszaélésekről, úgy érzem, hogy azok az emberek, akik tehetnének a sorsunk jobbá tételéért, nem tudnak megküzdeni a mindennapos kísértéssel, ami a munkájuk során megkörnyékezi őket.Azonban ezt a sok emberi gyengeséget számomra egy csapásra eltüntette a Déván töltött három nap tapasztalata. Olyasvalakivel találkoztam ott, akiről nehéz egyszerű szavakkal beszélni, bár ő maga végtelenül egyszerű és tiszta ember. Böjte Csabának hívják, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója.

Folytatás...
 
<< Első < Előző 51 52 Következő > Utolsó >>

Találatok: 801 - 816 / 822
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2018 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.