Hírek
Királyegyháza: építkezések, felújítások
Írta: Konyári Tímea   
2010.09.02.

A július 29-ei képviselőtestületi ülésen Grím Ferenc bejelentette, hogy újabb építkezések, felújítások veszik kezdetét Királyegyházán. A fejlesztések részleteiről kérdeztem a polgármestert. 

Folytatás...
 
Jelentkezőket várnak a cementgyárba
Írta: Konyári Tímea   
2010.09.02.

A Nostra Cement Kft. személyi feltételeinek kialakítására, a munkaerő-felvétel koordinálására a BM Recruitment nevű cég kapott megbízást. A fejvadász cég ügyvezetőjétől, Vincze Barbarától érdeklődtem a megfelelő munkaerő kiválasztásának mikéntjéről és a várható lehetőségekről.

Folytatás...
 
Egymillió forint a helyreállításra
Írta: Grím Ferenc   
2010.09.02.

Az ország sok más településéhez hasonlóan Királyegyháza is igen nagy pénzösszegek kifizetésére kényszerült az árvízi védekezések során.

Folytatás...
 
Baranyai Gazdanapok
Írta: Konyári Tímea   
2010.09.02.

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ idén 17. alkalommal rendezte meg a Gazdanapokat, a dél-dunántúli régió legnagyobb és legrangosabb mezőgazdasági szakkiállítását és vásárát.

Folytatás...
 
''...Ő lehet egyedül célom, boldogságom''
Írta: Dr. Kajtár Edvárd   
2010.09.02.

Talán elnézik nekem, hogy egy temetési énekből kölcsönöztem e sorok címét. A napokban egy fiatal házaspárral beszélgettem. Nemsokára érkezik első gyermekük, mindketten nagy izgalommal készülnek születésére, így hát terveznek, álmodoznak…

Folytatás...
 
Az ezüst is szépen csillog
Írta: Kiss Jánosné   
2010.09.02.

A királyegyházai női amatőr kézilabdacsapat részt vett a július 11-én megrendezett Mohácsi Kupán. A nagy meleg ellenére nagyon jól éreztük magunkat.

Folytatás...
 
Labdarúgóink eredményei
Írta: Dr. Valkai István   
2010.09.02.

2010. 08.15. Vajszló - Királyegyháza 2:5 (2:1) Összeállítás: Molnár K. (88.p. Molnár L.) – Keczeli, Király, Gunszt, Kovács – Szolga, Jung (90.p. Gábor) – Kürthy (56.p. Lesnyik, 84.p. Fata), Kósa L. (90.p. Katona Zs.), Schneider (82.p. Lajtmann) – Gellner (88.p. Sárközi) 

Góllövők: Gellner (2), Kósa L., Lesnyik (2)

Folytatás...
 
Siklós megér egy misét
Írta: Konyári Tímea   
2010.07.30.

A Nyugdíjas Klub tagjaival minden hónapban történik valami. Júniusban az Antal napi összejövetelükről adtunk hírt, melyet a szentlőrinci szőlőhegyen ünnepeltek, júliusban 18-án pedig már egy másik kirándulásra indultak. Az útjuk először Máriagyűdre vezetett, ahol a tíz órakor kezdődő misén vettek részt a csodálatosan szép templomban.

Folytatás...
 
Bikalra kirándulunk
Írta: Konyári Tímea   
2010.07.30.

A Nostra Cement Kft. támogatásának köszönhetően a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Bikalra, a Reneszánsz Élménybirtokra (a helyszínről több információ: http://www.elmenybirtok.hu/) szervez kirándulást, augusztus 28-án. A múlt hónapban meghirdetett programra 69 fő jelentkezett, erre a létszámra a megrendelést leadtuk, az autóbuszt megrendeltük. A kiránduláson résztvevők fejenkénti 1000 forinttal járulnak hozzá az utazáshoz.

Folytatás...
 
Önkormányzati választások
Írta: Dr. Balázs János   
2010.07.30.

Amikor a rövid ismertetőmnek nekiálltam jött az értesítés, hogy Sólyom László, a Magyar Köztársaság Elnöke a 2010. évi önkormányzati választásokat október első vasárnapjára, október 3-ára tűzte ki.

Folytatás...
 
Megszépült az óvodánk
Írta: Grímné Hunyadvári Éva   
2010.07.30.

Kedves Olvasók, kedves Szülők, kedves Óvodások! Nagy örömmel írom le, hogy óvodánk felújítva várja az óvodába járó gyermekeket, szüleiket és az óvodánkba betérőket.

Folytatás...
 
Csíksomlyó zarándokai
Írta: Dr. Kajtár Edvárd   
2010.07.30.

Régi vágyam volt, hogy rendszeres erdélyi kirándulásaim felfedezéseit, kincseit megosszam a rám bízott hívekkel. Elhatároztam hát, hogy egy székelyföldi körúttal egybekapcsolt csíksomlyói zarándokútra invitálom Királyegyháza és Szabadszentkirály híveit (a csatolt községekkel együtt).

Folytatás...
 
Balatonmárián nyaraltak az iskolások
Írta: Gyimesiné Fekete Tünde   
2010.07.30.

Kétévente van módunk tanítványainkkal a balatonmáriai táborban nyaralni, az idén a tanítás utáni legelső héten esett ránk a sor. Harminc gyerek vehetett volna részt a programban, de sajnálatos módon négyen mégis otthon maradtak, ami azért kellemetlen, mert rájuk is minden meg volt rendelve és ki volt fizetve.

Folytatás...
 
Falunap volt Sumonyban
Írta: Torma Lászlóné   
2010.07.30.

Július 10-én, szombati napon került megrendezésre Sumonyban az idei Falunap. Már reggel fél 8-kor nekilátott néhány falubeli, a képviselők és Orsós József polgármester személyesen a főzésnek, hogy a helyiek és a vendégek számára időben elkészüljön az ebéd. Kilenc órakor vette kezdetét a halászléfőző verseny.

Folytatás...
 
Gyöngyfa: Baranyai Gyöngyszemek
Írta: Herceg Ildikó   
2010.07.30.

A Gyöngyfáért és Gyermekeiért Egyesület Baranyai Gyöngyszemek címmel hagyományőrző romanapot rendezett a településen július 3-án. Az egyesület a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány pályázatán hetvenezer forintnyi támogatást nyert a rendezvény megszervezéséhez.

Folytatás...
 
Először Sumonyban
Írta: Konyári Tímea   
2010.07.30.

Először Sumonyban, a Falunapon kerültek kiállításra Nagy József bükkösdi festőművész képei. Ahogy azt a művésztől megtudhattuk, a különleges technikával elkészített festményekhez egy igen drága, fluoreszkáló festéket használ, amivel csak sötétben tud dolgozni.

Folytatás...
 
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 Következő > Utolsó >>

Találatok: 817 - 832 / 884
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2018 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.