Hírek
Hálánk jeléül
Írta: Fata Gáborné   
2010.06.30.

Június első vasárnapja: pedagógus nap. Így tanultuk ezt gyermekkorunkban, és így szeretnénk továbbadni gyermekeinknek is. Pedagógus nap alkalmából kis ünnepséget rendeztünk az iskola ebédlőjében, ahol versekkel, zenével és szerény vendéglátással fejeztük ki tiszteletünket és köszönetünket a sok türelemért, odafigyelésért, igyekezetért, amivel gyermekeinket körülveszik a Királyegyházai Általános Iskola és Óvoda pedagógusai és dolgozói.
 
Labdarúgóink eredményei
Írta: Dr. Valkai István   
2010.06.30.

2010. 05. 30. Tótszentgyörgy – Királyegyháza 0:3 Időben, teljes létszámban megjelentünk a mérkőzés helyszínén,. A pályán lábszárközépig ért a fű, a kapukon nem volt háló, a vonalak nem voltak feljelölve. Fél ötkor megjelentek a játékvezetők, pár perc után megjelent egy helyi vezető (?) és közölte, amit addig is sejtettünk: nem lesz mérkőzés. Szövetségi határozattal 3:0 gólkülönbséggel kerül a krónikába a mérkőzés.

Folytatás...
 
Gyermek labdarúgóink eredményei
Írta: Pintér Tibor   
2010.06.30.

Vakáció Focitornát rendeztek Szigetváron június 13-án a 2001-2002-es születésű gyerekeknek. A tornán az a szentlőrinci csapat is részt vett, amelyben öt királyegyházai kisdiák is játszik. Három döntetlen és három győztes meccs után csapatunk a 2. helyen végzett!

 

 
Falunap - 2010
Írta: Konyári Tímea   
2010.06.02.

             

Soha ennyien nem vettünk még részt a falunapi készülődésben, mint az idei 2010-es rendezvény esetében. Egészségügyi méréseket végeztek, és tanácsokat adtak a helyi egészségügyi szakemberek az egyik óvónővel karöltve. A Hagyományos Majális Kupa megszervezésében a Királyegyháza SE elnöke működött közre, a fogathajtó versenyt idén is Ormódi Melinda és Mihálovics Gábor koordinálta. Varga Sándor ötlete alapján idén először favágó versenyt is hirdettünk. Ismét segítségünkre voltak a Szentlőrinci Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói, akik játszóházzal és arcfestéssel szórakoztatták a gyerekeket, és idén is megrendezte a KEFE a hagyományos családi vetélkedőt.

Folytatás...
 
Kistérségi hírek
Írta: Müller István   
2010.06.02.

Újabb fejlesztések indulhatnak még idén a Szentlőrinci Kistérségben. Hosszú várakozás után ugyanis eredményt hirdettek az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér kialakítására kiírt pályázatok lezárásaként. A kistérségből korábban 16 pályázó kapott erre jogosultságot azzal, hogy az első fordulóban elnyerte a címbirtokosságot.

Folytatás...
 
Megfogtuk a vizet!
Írta: Grím Ferenc   
2010.06.02.

2010. május 17-én reggel Gyenis István értesített, hogy Királyegyháza határában a szántóterületeket elöntötte a víz. Bejártuk traktorral a veszélyeztetett területet, és mivel láttuk, hogy nagyon magas a vízállás, a vízügyi igazgatóságra jelentettem a tényeket. Lőrinc Gábor vízügyi szakemberrel felmértük a veszélyt, és megállapítottuk, hogy a gátat Királyegyháza felől meg kell emelni, mert elöntheti a települést a víz.

Folytatás...
 
Fürdőfesztiválon voltak nyugdíjasaink
Írta: Konyári Tímea   
2010.06.02.

Mészáros Lászlóné, Ilike közreműködésével kapott meghívást a Baranya Megyei Nyugdíjas Képviselettől a Királyegyházai Nyugdíjas Klub énekkara május 22-ére Szigetvárra. Az énekkar tagjait a falubusszal szállították a helyszínre, ahol részt vettek a hagyományos régiós nyugdíjas fürdőfesztiválon, melyet a Hoboli Borostyán Nyugdíjas Klub tagjai szerveztek.

Folytatás...
 
Nostra Kupa - 2010
Írta: Kiss Jánosné   
2010.06.02.

A királyegyházai női amatőr kézilabdacsapat május 15-én rendezte meg a Nostra Kupát. A szentlőrinci sportcsarnokot a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány támogatásával béreltük ki egész délutánra, és az általunk kiválasztott díjakat, kupákat, és a vendéglátást (ásványvíz, pogácsa) is a Közalapítvány biztosította számunkra.

Folytatás...
 
Közhasznúsági jelentés - 2009
Írta: K. T.   
2010.06.02.

A Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány 2009. évi közhasznúsági jelentését ide vagy a képre kattintva olvashatja.
 
Labdarúgóink eredményei
Írta: Dr. Valkai István   
2010.06.02.

2010. 05. 02. Merenye – Királyegyháza 1:3 (1:1) Összeállítás: : Löcher – Keczeli., Katona Z., Kósa T., Gábor – Szolga (75.p. Katona Zs.), Jung – Kürthy (69.p. Lajtmann), Kósa L, Lesnyik – Varga (65.p. Sárközi) 

Góllövők: Lesnyik, Katona Z., Kósa L 

Ha a tizenötödik percben 4:0-ra vezetünk, akkor nem kellett volna 75 percet szenvedni (a lehetőségek megvoltak). A kihagyott sok helyzet és tizenegyes dekoncentráltságra utal, ez ellen tenni kell valamit! Öröm, hogy tartjuk az első helyet!

Folytatás...
 
Az alkotmánybíró is ember
Írta: Konyári Tímea   
2010.05.01.

A számunkra túl távoli és ismeretlen hivatalokat, mint például az Alkotmánybíróság, hajlamosak vagyunk olykor misztifikálni, és valami felhők fölött járó, elérhetetlen szintre helyezni. Április 22-én azonban tanúi lehettünk mindannyian, akik a Helyzet múlt havi számában meghirdetett előadásra kíváncsiak voltunk, hogy prof. Kiss László alkotmánybíró nemcsak öltözködésében, stílusában, de az általa elmondottak tartalmában is igen emberinek mutatkozik.

Folytatás...
 
A cél közelében
Írta: Konyári Tímea   
2010.05.01.

Két évvel ezelőtti látogatásunkkor szinte teljesen sík terület és a földmunkákat végző gépek, emberek látványa fogadott minket az építkezés területén. Az eltelt időszakban azonban gomba módjára nőttek ki a földből a monumentális, égbetörő vagy éppen óriási területen fekvő építmények.

Folytatás...
 
Informatikai tudásközpont Királyegyházán
Írta: Konyári Tímea   
2010.05.01.

(A Duna Tv híradóriportját lásd a cikk alján.)

Tavaly május óta folyamatosan hírt adunk arról, hogyan alakul iskolánkban a tanulói laptop program bevezetése. Immáron örömmel számolhatok be arról, hogy igen nagy érdeklődés mutatkozik az új tanulásszervezési módszer iránt, nemcsak a közeli intézményekből, de Pécsről, sőt Balatonföldvárról és Hajdú-Bihar megyéből is érkezett már igény a jó gyakorlat eltanulására.

 

Folytatás...
 
Tájékoztató
Írta: Dr. Balázs János - jegyző   
2010.05.01.

A 2010. évi Általános Mezőgazdasági Összeírásról

Folytatás...
 
Hagyományos és új programok a Falunapon
Írta: Konyári Tímea   
2010.05.01.

Mivel az idei Falunapot éppen május 1-jén rendezzük, ahogyan arról a múlt havi lapban is beszámoltam róla, ötvözzük a hagyományos majálisi és falunapi programokat.

Folytatás...
 
Az országgyűlési választások eredményei
Írta: Dr. Balázs János - jegyző   
2010.04.30.

A napilapokból és a tv-ből mindenki előtt közismertek az országos és a megyei választási eredmények az országgyűlési választásokat illetően. Rövid tájékoztatómban a körjegyzőséghez tartozó három település választási eredményeit ismertetem.

Folytatás...
 
<< Első < Előző 51 52 53 54 Következő > Utolsó >>

Találatok: 817 - 832 / 858
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2018 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.