Hírek
Szülők Bálja 2011
Írta: K. T.   
2011.01.29.

Január 8-án rendezte meg az iskolai Szülői Munkaközösség a 2011-es Szülők Bálját, ami teljes joggal viselheti Királyegyházán „az év bálja” elnevezést is.

Folytatás...
 
Tanulói laptop program
Írta: Palkó Ottó   
2011.01.29.

TIOP 1.1.1-09/1-2010-0028

 

A Szentlőrinci Nevelési-Oktatási Központ, mint integrált intézmény a TIOP 1.1.1-09/1-2010-0028 számú pályázatán 39 670 000 forintot nyert tanulói és tanári laptopok, vezeték nélküli internet-megosztást elősegítő routerek, valamint  biztonságos tároló szekrények beszerzésére. 

 

Folytatás...
 
Újévi köszöntő a Nostra-házban
Írta: Konyári Tímea   
2011.01.29.

A Nostra Cement Kft. vezetőségének meghívására érkezett Királyegyháza Képviselőtestülete a Nostra-házba január 13-án. A vendégség rendhagyó módon testületi üléssel kezdődött, melynek során a képviselőtestület tagjai egyhangúlag hozott határozatban fogadták el azt a tulajdonosi névváltozást, miszerint a Nostra Cement Kft.-vel kötött adásvételi előszerződés részleges felbontásra és újrakötésre kerül, a Nostra Cement Kft. – mint vevő - helyébe új vevőként a Strabag Zrt. kerül. A testületi ülés lezárását követően Kővári József ügyvezető igazgató köszöntötte az új esztendőben a királyegyházai önkormányzati képviselőket, külön kiemelve az újonnan megválasztottakat.

 

Folytatás...
 
Iskolabővítés - felújítás
Írta: Palkó Ottó   
2011.01.29.

Ahogy arról folyamatosan hírt adtunk a korábbiakban is, 2010 nyarán kezdetét vette a DDOP pályázatán elnyert iskolabővítés – felújítás projekt kivitelezése a Királyegyházai Általános Iskola épületén. Tavaly augusztusban megtörtént a tetőhéjalás teljes cseréje, a problémás síkpala helyett a műemléki környezetnek megfelelő hódfarkú cserép került az épületre. Ezzel az azelőtt oly sok gondot okozó beázás (a tavaszi, nyár eleji esőzések idején vödrök sorakoztak a zsibongóban és az emeleti termekben felfogni a plafonról lecsöpögő esővizet) végre teljesen megszűnt az iskolában.

 

Folytatás...
 
Helytörténeti kiállítást tervezünk
Írta: Mészáros Lászlóné   
2011.01.29.

Évek óta tervezzük lelkes kis csapatunkkal, hogy falumúzeumot hozzunk létre Királyegyházán. Ennek érdekében szeretnénk összegyűjteni a falunkban még fellelhető régi értékeket, amelyekből egy állandó helytörténeti kiállítást rendezhetünk, hogy ne csak évente egyszer, a falunapon lehessen látni a régmúlt idők emlékeit. A kiállítás létrehozását pályázati pénzből kívánjuk megvalósítani, ám ennek feltétele, hogy egy helyre gyűjtsük a kiállítandó anyagot, melyet muzeológus szakember bírál el, és a tanúsítványa csatolásával lehet majd támogatásért folyamodni.

 

Folytatás...
 
Cél a hagyományőrzés
Írta: Balogh János   
2011.01.29.

Új év, új tervek, új ötletek, új célok. Ezekkel a szavakkal lehetne összefoglalni a néptánccsoport átalakulását, mely folyamat már december hónapban kezdetét vette. A csoport tagjai szeretnék, ha a királyegyházaiak közül minél többen csatlakoznának hozzájuk és új terveik megvalósításához. Balogh János, a csoport új szakmai vezetője az alábbiakban foglalja össze a változásokat.

 

Folytatás...
 
Istenben bízva
Írta: Kajtár Bertold   
2011.01.29.

A komlói Fodor Krisztián püspöki engedéllyel rendszeresen elzarándokol különböző Mária kegyhelyekre gyalogosan. Isten segítségében bízva csak a legszükségesebbeket viszi magával: néhány ruhát, könyveket, Bibliát és nagyon kevés pénzt. Szállást különböző plébániákon kap, az étkezését pedig adományokból oldja meg.

Folytatás...
 
''Legyetek olyanok, mint a gyermekek!''
Írta: Dr. Kajtár Edvárd   
2011.01.29.

A napokban egy kedves ismerős családba kisgyermek született. Nagyon várták őt a szülei, és ez a várakozásuk telve volt imádsággal. Imádkoztak érte és vele, és nemcsak azért, hogy természetesen legyen egészséges, a szülés közben ne legyenek komplikációk, az anyukával se történjék semmi baj...  Aztán nagy örömmel és Isten iránti megrendültséggel fogadták őt; a gyermek születése még inkább elmélyítette őket az Istenkapcsolatukban.

Folytatás...
 
Farkas Bertalan Szentlőrincen
Írta: Kaczor Péter   
2011.01.29.

Január 24-én ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult Szentlőrincen a SZONEK űrhajózási-űrkutatási vetélkedője. A versenyben részt vevő tanulók – köztük a Királyegyházai Általános Iskola diákjai – az Ifjúság Úti Általános Iskola tornatermében gyűltek össze a nem mindennapi eseményre, ugyanis a rendezvény díszvendége az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan dandártábornok volt.

Folytatás...
 
A Magyar Kultúra Napján
Írta: Konyári Tímea   
2011.01.29.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából versmondó versenyt szerveztünk az általános iskolás gyerekeknek, ahol minden jelentkező egy általa szabadon választott költeményt adhatott elő. Nagyon örültünk annak, hogy több szülő és egy nagyszülő is megtisztelte rendezvényünket jelenlétével. Megható látni, hogy a máskor oly magabiztos csemeténk milyen izgalommal áll szembe a sok nézővel, hogy aztán meggyőzzön minket tehetségéről.

Folytatás...
 
Kézilabda
Írta: Kiss Jánosné   
2011.01.29.

2010. december 5-én rendezte a királyegyházai és a mohácsi csapat közösen a Mikulás Kupa elnevezésű amatőr női kézilabda tornát Szentlőrincen. Négy csapat vett részt: Mohács, Lánycsók, Siklós, Királyegyháza.

 

Folytatás...
 
Felkészülés a tavaszi szezonra
Írta: Dr. Valkai István   
2011.01.29.

2011. január 17-én labdarúgócsapatunk megkezdte a felkészülést a Baranya megyei II. osztályú bajnokság tavaszi szezonjára. A játékoskeretben történtek változások, Berta Roland és Sárközi János más egyesületben folytatja, Katona Zoltán és Szakál Béla sérülés illetve munkahelyi elfoglaltság miatt feltehetőleg abbahagyja a labdarúgást. Helyükre várhatóan két új játékos fog érkezni, pontos személyükről még nem tudok felvilágosítást adni.

 

Folytatás...
 
Tájékoztatták a Társadalmi Tanácsot
Írta: Konyári Tímea   
2010.12.29.

November végén a figyelmesebbek saját szemükkel is láthatták, hogy vékony füst szállt fel az épülő cementgyár legmagasabb építményéből. A Nostra Cement Kft. vezetősége fontosnak tartotta a művelet előtt a Társadalmi Tanács tagjait is összehívni és előre tájékoztatni az eseményről. A tájékoztatón Molnár József és Kovács Mátyás válaszolt a felmerülő kérdésekre. Tőlük tudhattuk meg, hogy a füst a hőcserélő torony kiszárítása során keletkezett, ugyanis a téli hideg idők beállta előtt szükséges volt az építmény felfűtése a beépítés során felhasznált, de be nem épült vízmennyiség kipárologtatása céljából.

Folytatás...
 
Élelmiszer a rászorulóknak
Írta: Dr. Balázs János   
2010.12.29.

Talán a sokakat sanyargató gazdasági válság hatása, hogy az utóbbi időben mintha a szokásosnál érzékenyebbek lennénk a segélykérő szavakra, mintha nagyobb késztetésünk lenne mások megsegítésére. Az idei esztendő különösen nagy szükséget hozott az árvizekkel és az iszapkatasztrófával sújtott területeken hazánkban, és a nagy szükség csodálatos összefogást eredményezett. Mi is hozzátettük a magunkét egyrészt a Nyugdíjas Klub és az egyház szervezésében, másrészt magánúton is. 

 

Folytatás...
 
Adventi pillanatok
Írta: Konyári Tímea   
2010.12.28.

Advent idején nemcsak a vallásos emberek érzelmei mélyülnek el, a hétköznapi rohanásban megfáradva mindenki vágyik már egy kis nyugalomra, békére, valami lassúságra. Várjuk a karácsonyt, és készülődünk. Készítjük, vagy vásároljuk az ajándékokat szeretteinknek, meggyújtjuk az adventi gyertyákat, kicsit talán jobban odafigyelünk egymásra, és tudjuk kapni jó, de az igazi boldogságot csak az élheti át, aki adni tud jó szívvel, őszinte szeretettel.

 

Folytatás...
 
Legyünk család!
Írta: Dr. Kajtár Edvárd   
2010.12.28.

A magyar Katolikus Püspöki Kar 2010. december 26-tól – mely az idei évben a Szent család vasárnapja – a következő esztendőt a Családok Évének nyilvánította. Erről körlevelet is készítettek, melyet december 26-án, a szentmiséken fogunk felolvasni. A család fontos, sőt a legfontosabb tere az emberi létezésnek, amely nélkül nem lehet, vagy csak nagyon nehezen egészséges emberré alakulni – ezt mindnyájan tudjuk.

 

Folytatás...
 
Jelen erőforrás megtekintése az Ön számára nem engedélyezett.
Be kell jelentkeznie.
Jelen erőforrás megtekintése az Ön számára nem engedélyezett.
Be kell jelentkeznie.
Jelen erőforrás megtekintése az Ön számára nem engedélyezett.
Be kell jelentkeznie.
Jelen erőforrás megtekintése az Ön számára nem engedélyezett.
Be kell jelentkeznie.
Jelen erőforrás megtekintése az Ön számára nem engedélyezett.
Be kell jelentkeznie.
Jelen erőforrás megtekintése az Ön számára nem engedélyezett.
Be kell jelentkeznie.
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Következő > Utolsó >>

Találatok: 817 - 832 / 940
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2019 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.