Hírek
Fürdőfesztiválon voltak nyugdíjasaink
Írta: Konyári Tímea   
2010.06.02.

Mészáros Lászlóné, Ilike közreműködésével kapott meghívást a Baranya Megyei Nyugdíjas Képviselettől a Királyegyházai Nyugdíjas Klub énekkara május 22-ére Szigetvárra. Az énekkar tagjait a falubusszal szállították a helyszínre, ahol részt vettek a hagyományos régiós nyugdíjas fürdőfesztiválon, melyet a Hoboli Borostyán Nyugdíjas Klub tagjai szerveztek.

Folytatás...
 
Nostra Kupa - 2010
Írta: Kiss Jánosné   
2010.06.02.

A királyegyházai női amatőr kézilabdacsapat május 15-én rendezte meg a Nostra Kupát. A szentlőrinci sportcsarnokot a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány támogatásával béreltük ki egész délutánra, és az általunk kiválasztott díjakat, kupákat, és a vendéglátást (ásványvíz, pogácsa) is a Közalapítvány biztosította számunkra.

Folytatás...
 
Közhasznúsági jelentés - 2009
Írta: K. T.   
2010.06.02.

A Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány 2009. évi közhasznúsági jelentését ide vagy a képre kattintva olvashatja.
 
Labdarúgóink eredményei
Írta: Dr. Valkai István   
2010.06.02.

2010. 05. 02. Merenye – Királyegyháza 1:3 (1:1) Összeállítás: : Löcher – Keczeli., Katona Z., Kósa T., Gábor – Szolga (75.p. Katona Zs.), Jung – Kürthy (69.p. Lajtmann), Kósa L, Lesnyik – Varga (65.p. Sárközi) 

Góllövők: Lesnyik, Katona Z., Kósa L 

Ha a tizenötödik percben 4:0-ra vezetünk, akkor nem kellett volna 75 percet szenvedni (a lehetőségek megvoltak). A kihagyott sok helyzet és tizenegyes dekoncentráltságra utal, ez ellen tenni kell valamit! Öröm, hogy tartjuk az első helyet!

Folytatás...
 
Az alkotmánybíró is ember
Írta: Konyári Tímea   
2010.05.01.

A számunkra túl távoli és ismeretlen hivatalokat, mint például az Alkotmánybíróság, hajlamosak vagyunk olykor misztifikálni, és valami felhők fölött járó, elérhetetlen szintre helyezni. Április 22-én azonban tanúi lehettünk mindannyian, akik a Helyzet múlt havi számában meghirdetett előadásra kíváncsiak voltunk, hogy prof. Kiss László alkotmánybíró nemcsak öltözködésében, stílusában, de az általa elmondottak tartalmában is igen emberinek mutatkozik.

Folytatás...
 
A cél közelében
Írta: Konyári Tímea   
2010.05.01.

Két évvel ezelőtti látogatásunkkor szinte teljesen sík terület és a földmunkákat végző gépek, emberek látványa fogadott minket az építkezés területén. Az eltelt időszakban azonban gomba módjára nőttek ki a földből a monumentális, égbetörő vagy éppen óriási területen fekvő építmények.

Folytatás...
 
Informatikai tudásközpont Királyegyházán
Írta: Konyári Tímea   
2010.05.01.

(A Duna Tv híradóriportját lásd a cikk alján.)

Tavaly május óta folyamatosan hírt adunk arról, hogyan alakul iskolánkban a tanulói laptop program bevezetése. Immáron örömmel számolhatok be arról, hogy igen nagy érdeklődés mutatkozik az új tanulásszervezési módszer iránt, nemcsak a közeli intézményekből, de Pécsről, sőt Balatonföldvárról és Hajdú-Bihar megyéből is érkezett már igény a jó gyakorlat eltanulására.

 

Folytatás...
 
Tájékoztató
Írta: Dr. Balázs János - jegyző   
2010.05.01.

A 2010. évi Általános Mezőgazdasági Összeírásról

Folytatás...
 
Hagyományos és új programok a Falunapon
Írta: Konyári Tímea   
2010.05.01.

Mivel az idei Falunapot éppen május 1-jén rendezzük, ahogyan arról a múlt havi lapban is beszámoltam róla, ötvözzük a hagyományos majálisi és falunapi programokat.

Folytatás...
 
Az országgyűlési választások eredményei
Írta: Dr. Balázs János - jegyző   
2010.04.30.

A napilapokból és a tv-ből mindenki előtt közismertek az országos és a megyei választási eredmények az országgyűlési választásokat illetően. Rövid tájékoztatómban a körjegyzőséghez tartozó három település választási eredményeit ismertetem.

Folytatás...
 
Gyermek labdarúgóink eredményei
Írta: Pintér Tibor   
2010.04.30.

Április 21-én a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség által kiírt focitornán harmadik helyezést értünk el. Az első mérkőzésen a Szentlőrinc 2002-es csapatát fogadtuk és diákjaink 7:1-es győzelemmel kezdték a tornát. Sajnos a szigetvári Istvánffy Általános Iskola csapata legyőzött bennünket 4:3-ra. A harmadik helyért Szentlászlóval mérkőztünk meg, és 6:0-ra legyőztük őket.

Folytatás...
 
Labdarúgóink eredményei
Írta: Dr. Valkai István   
2010.04.30.

2010. 03.28. Csertő – Királyegyháza 2:3 (0:2) Összeállítás: : Löcher (60.p. Molnár) – Katona Zs., Katona Z., Gunszt (75. p. Gábor), Kovács – Szolga (60.p. Keczeli), Jung – Kürthy (60.p. Lajtmann), Kósa L.(70.p. Fata), Lesnyik(72.p. Sárközi) – Schneider (46.p. Varga) 

Góllövők: Kósa L., Schneider, Fata 

Biztosan uralt első, elszórakozott második félidő, a végén pedig egy egyéni bravúr. Nem szívbetegeknek való mérkőzés volt!

Folytatás...
 
Kalandos tanulás
Írta: Konyári Tímea   
2010.03.30.

A TÁMOP 3.1.4 pályázatán nyert továbbképzéseken mi pedagógusok újabb és újabb tanulásszervezési eljárásokkal ismerkedünk meg. Ezeket a képzéseken elsajátított új módszereket természetesen be is kell vezetnünk a mindennapi tanítási-tanulási folyamatban.

Folytatás...
 
Valami elkezdődött...
Írta: Konyári Tímea   
2010.03.30.

A Szentlőrinci Harmónia Nőegylet és Amatőr Színjátszók közös produkcióját tekinthették meg az érdeklődők február 24-én az iskola zsibongójában. A Szüntelen című előadásban Adamis Anna verseiből olyan összeállítással kívántak nekünk kedveskedni, melynek segítségével kellemes emlékeket idézhettek fel a közönség körében. Az ismerősen csengő dalok, versek után a legtöbben úgy éreztük, még tovább is szívesen élveztük volna a műsort.

Folytatás...
 
Majális és Falunap
Írta: Konyári Tímea   
2010.03.30.

Az idén május elsején a hagyományos majálisi rendezvényünket kibővítjük, és a megszokottnál egy kicsit szűkebb Falunappá szeretnénk varázsolni. Ennek elsődleges oka, hogy a DDOP pályázatán nyert iskola-felújítási építkezés kezdési időpontja bár egyelőre még pontosan nem tudható, az eredetileg tervezett március helyett valószínűleg június hónapra esik majd, így a szokásos időpontban veszélyes lenne az építési területen sátrat állítva szórakozni.

Folytatás...
 
Curriculum vitae
Írta: Dr. Balázs János   
2010.03.30.

Érdekes fintora a sorsnak, hogy ha nincs az úgynevezett Benes-dekrétum, akkor ma Szlovákiában élnék, és enném a felvidéki magyarok keserű kenyerét. 1946-ban születtem a ma Szlovákiához tartozó Ipolyhídvégen, és a ma is sokat vitatott dekrétumok miatt - szüleim magyarnak vallották magukat – 1948 októberében kitelepítettek sok más magyar családdal együtt. Azóta élek Mecseknádasdon. Ott végeztem az általános iskolát, a középiskolát pedig a Tolna megyei Bonyhádon lévő Evangélikus Gimnáziumban. Az érettségi után azonnal a közigazgatásban helyezkedtem, és 1964-ben a Pécsváradi Járási Hivatalnál kezdtem el dolgozni pénzügyi előadóként.1969-ben praktikus okokból átkerültem Mecseknádasdra a községi tanácshoz, ahol 1980-tól láttam el a vb.titkári teendőket, ami a mai jegyzőnek a megfelelője volt. Munkám során mindig fontosnak tartottam, hogy folyamatosan képezzen magam, ezért jelentkeztem a Pécsi Tudományegyetem Jogi Karára, ahol 1979-ben szereztem diplomát.

Folytatás...
 
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 Következő > Utolsó >>

Találatok: 865 - 880 / 900
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2018 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.