Hírek
Ha kedd, akkor Nyugdíjas Klub
Írta: Konyári Tímea   
2010.03.09.

  

Farsangra és névnapra voltunk hivatalosak a nyugdíjasok szokásos keddi összejövetelén február 16-án. Mivel kicsit késve érkeztünk, már fergeteges jókedv fogadott minket. Telis-tele volt a szoba, minden asztal körül ültek, az asztalok pedig roskadásig süteményekkel, enni-, innivalóval. „És ez így megy hétről hétre” - mondják a klub tagjai, és már igyekeznek is a harmonikás (Szarka János) után a másik terembe, hogy táncra perdüljenek.

Folytatás...
 
Miért kell böjtölni?
Írta: Kajtár Edvárd   
2010.03.09.

Megkezdődött a nagyböjti időszak, és e negyvennapos előkészületi időszak (a húsvétra koncentrálva) egyik hangsúlyos hitbéli eleme a böjtölés. A böjt célja nem méregtelenítés, nem belső megtisztulás, nem egyfajta önmérséklet valamiféle fizikai és/vagy lelki fittség eléréséért (hogy jó legyen a testi vagy lelki alkatom, alakom…). A böjt: megvonom magamtól az ennivalót, hogy érezzem az éhséget, hogy egy kicsit fájjon, hogy valami nagyon fontos, lényeges, a mindennapok elemi valósága hiányzik nekem.

Folytatás...
 
Nevelődik az utánpótlás
Írta: Pintér Tibor   
2010.03.09.

2009 szeptemberében kezdődött Szentlőrincen a főleg helyi gyerekekből álló U9-es labdarúgók edzése. Ők 2001-2002-es születésű sportolók, akikhez csatlakozott három királyegyházai kisfiú is. Az őszi időszakban számos tornán megalázó vereséget szenvedtünk el ellenfeleinktől. Mivel a csapat mindössze 8-10 főből állt, sürgősen tenni kellett valamit a létszám növelésére. 2009 novemberében a Szentlőrinc SE és a SZONEK együttműködési megállapodást kötött, melynek célja a gyerektoborzás volt, illetve a játék és a mozgás megszerettetése a gyerekekkel.

Folytatás...
 
Labdarúgóink eredményei
Írta: Dr. Valkai István   
2010.03.09.

A Baranya megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság Szőllősi csoportjának 2. helyén álló királyegyházai labdarúgócsapat 2010. január 12-én megkezdte felkészülését a 2009/2010. évi bajnokság tavaszi szezonjára. Sajnos ez helyben lehetetlen volt, mert az öltözők fűtési lehetősége, a vízrendszer minden edzés utáni leengedése, plusz a pálya állapota „eltanácsolt” bennünket a hazai oroszlánbarlangból. Így aztán kénytelenek voltunk főhadiszállásunkat a szentlőrinci Malom Fitnessben felütni.

Folytatás...
 
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 Következő > Utolsó >>

Találatok: 881 - 884 / 884
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2018 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.