Hírek
Informatikai tudásközpont Királyegyházán
Írta: Konyári Tímea   
2010.05.01.

(A Duna Tv híradóriportját lásd a cikk alján.)

Tavaly május óta folyamatosan hírt adunk arról, hogyan alakul iskolánkban a tanulói laptop program bevezetése. Immáron örömmel számolhatok be arról, hogy igen nagy érdeklődés mutatkozik az új tanulásszervezési módszer iránt, nemcsak a közeli intézményekből, de Pécsről, sőt Balatonföldvárról és Hajdú-Bihar megyéből is érkezett már igény a jó gyakorlat eltanulására.

 

Folytatás...
 
Tájékoztató
Írta: Dr. Balázs János - jegyző   
2010.05.01.

A 2010. évi Általános Mezőgazdasági Összeírásról

Folytatás...
 
Hagyományos és új programok a Falunapon
Írta: Konyári Tímea   
2010.05.01.

Mivel az idei Falunapot éppen május 1-jén rendezzük, ahogyan arról a múlt havi lapban is beszámoltam róla, ötvözzük a hagyományos majálisi és falunapi programokat.

Folytatás...
 
Az országgyűlési választások eredményei
Írta: Dr. Balázs János - jegyző   
2010.04.30.

A napilapokból és a tv-ből mindenki előtt közismertek az országos és a megyei választási eredmények az országgyűlési választásokat illetően. Rövid tájékoztatómban a körjegyzőséghez tartozó három település választási eredményeit ismertetem.

Folytatás...
 
Gyermek labdarúgóink eredményei
Írta: Pintér Tibor   
2010.04.30.

Április 21-én a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség által kiírt focitornán harmadik helyezést értünk el. Az első mérkőzésen a Szentlőrinc 2002-es csapatát fogadtuk és diákjaink 7:1-es győzelemmel kezdték a tornát. Sajnos a szigetvári Istvánffy Általános Iskola csapata legyőzött bennünket 4:3-ra. A harmadik helyért Szentlászlóval mérkőztünk meg, és 6:0-ra legyőztük őket.

Folytatás...
 
Labdarúgóink eredményei
Írta: Dr. Valkai István   
2010.04.30.

2010. 03.28. Csertő – Királyegyháza 2:3 (0:2) Összeállítás: : Löcher (60.p. Molnár) – Katona Zs., Katona Z., Gunszt (75. p. Gábor), Kovács – Szolga (60.p. Keczeli), Jung – Kürthy (60.p. Lajtmann), Kósa L.(70.p. Fata), Lesnyik(72.p. Sárközi) – Schneider (46.p. Varga) 

Góllövők: Kósa L., Schneider, Fata 

Biztosan uralt első, elszórakozott második félidő, a végén pedig egy egyéni bravúr. Nem szívbetegeknek való mérkőzés volt!

Folytatás...
 
Kalandos tanulás
Írta: Konyári Tímea   
2010.03.30.

A TÁMOP 3.1.4 pályázatán nyert továbbképzéseken mi pedagógusok újabb és újabb tanulásszervezési eljárásokkal ismerkedünk meg. Ezeket a képzéseken elsajátított új módszereket természetesen be is kell vezetnünk a mindennapi tanítási-tanulási folyamatban.

Folytatás...
 
Valami elkezdődött...
Írta: Konyári Tímea   
2010.03.30.

A Szentlőrinci Harmónia Nőegylet és Amatőr Színjátszók közös produkcióját tekinthették meg az érdeklődők február 24-én az iskola zsibongójában. A Szüntelen című előadásban Adamis Anna verseiből olyan összeállítással kívántak nekünk kedveskedni, melynek segítségével kellemes emlékeket idézhettek fel a közönség körében. Az ismerősen csengő dalok, versek után a legtöbben úgy éreztük, még tovább is szívesen élveztük volna a műsort.

Folytatás...
 
Majális és Falunap
Írta: Konyári Tímea   
2010.03.30.

Az idén május elsején a hagyományos majálisi rendezvényünket kibővítjük, és a megszokottnál egy kicsit szűkebb Falunappá szeretnénk varázsolni. Ennek elsődleges oka, hogy a DDOP pályázatán nyert iskola-felújítási építkezés kezdési időpontja bár egyelőre még pontosan nem tudható, az eredetileg tervezett március helyett valószínűleg június hónapra esik majd, így a szokásos időpontban veszélyes lenne az építési területen sátrat állítva szórakozni.

Folytatás...
 
Curriculum vitae
Írta: Dr. Balázs János   
2010.03.30.

Érdekes fintora a sorsnak, hogy ha nincs az úgynevezett Benes-dekrétum, akkor ma Szlovákiában élnék, és enném a felvidéki magyarok keserű kenyerét. 1946-ban születtem a ma Szlovákiához tartozó Ipolyhídvégen, és a ma is sokat vitatott dekrétumok miatt - szüleim magyarnak vallották magukat – 1948 októberében kitelepítettek sok más magyar családdal együtt. Azóta élek Mecseknádasdon. Ott végeztem az általános iskolát, a középiskolát pedig a Tolna megyei Bonyhádon lévő Evangélikus Gimnáziumban. Az érettségi után azonnal a közigazgatásban helyezkedtem, és 1964-ben a Pécsváradi Járási Hivatalnál kezdtem el dolgozni pénzügyi előadóként.1969-ben praktikus okokból átkerültem Mecseknádasdra a községi tanácshoz, ahol 1980-tól láttam el a vb.titkári teendőket, ami a mai jegyzőnek a megfelelője volt. Munkám során mindig fontosnak tartottam, hogy folyamatosan képezzen magam, ezért jelentkeztem a Pécsi Tudományegyetem Jogi Karára, ahol 1979-ben szereztem diplomát.

Folytatás...
 
Ünnep másképp
Írta: Gyimesiné Fekete Tünde   
2010.03.30.

Egy könyv akkor magával ragadó, ha olvasása közben megelevenedik a környezet, látjuk a tárgyakat, halljuk a hangokat, érezzük a szagokat. Amelyik író ezt meg tudja tenni, azt olvasója nem feledi, arra a könyvre élete végéig emlékezni fog, mert nemcsak pillanatnyi érzés, hanem mély benyomás marad a befogadóban.

 

Folytatás...
 
Labdarúgóink eredményei
Írta: Dr. Valkai István   
2010.03.29.

2010. 03. 07. Királyegyháza – Hobol 2:3 (1:1) Összeállítás: Löcher (75.p. Molnár) – Keczeli, Katona Z. (70. p. Csomós), Gunszt, Kovács – Szolga, Jung (70.p. Sárközi) – Kürthy (46.p. Varga), Kósa L., Lesnyik – Schneider

 

Góllövők: Schneider, Lesnyik

 

Folytatás...
 
Úszni tanultak
Írta: Pintér Tibor   
2010.03.29.

2009 decemberében szülői kérésre úszásoktatással kapcsolatos igényfelmérést végeztünk iskolánkban, elsősorban az alsó tagozatosok körében. Tizenhárom tanuló jelentkezett, és januárban Szigetváron elkezdődött az úszásokítás.

Folytatás...
 
Térjetek vissza hozzám!
Írta: Kajtár Edvárd   
2010.03.29.

Megszoktuk, hogy mi kérünk Istentől: ezt vagy azt adja meg, ebben vagy abban segítsen nekünk… Vajon mi történne ellenkező esetben, vagyis ha ő kérne tőlünk? Márpedig a nagyböjt során nem egyszer elhangzik a szinte esdeklő (!) kérés isten részéről: „Térjetek vissza hozzám!” (Jer 3, 14) Ismétlődő, sürgető kérés ez, kihallani a kérésből a könyörgő hangnemet, s ez az, ami elgondolkodtat: Istennek miért annyira fontos, hogy szinte esdekel: „Térj vissza hozzám”? Ő nem magányos, hogy ezért kérje ezt. Persze, nekünk van rá szükségünk, hogy visszatérjünk hozzá, de ezt miért ilyen „szenvedélyesen” kéri? Talán valami közelgő nagy bajtól akar megóvni, hogy így sürget. De hát baj-e, ha az ember a hétköznapokban nincs Vele, nem gondol Rá, ha életét a maga konkrétságában nem Vele éli meg?

Folytatás...
 
Gála Sellyén, helyezés Mohácson
Írta: Migács Nikolett   
2010.03.29.

A Királyegyházai Általános Iskolában is működő Kolping Alapfokú Művészeti Iskola minden év februárjában tartja a félévzáró táncgáláját Sellyén.

Folytatás...
 
Ajándék bábelőadás
Írta: K. T.   
2010.03.29.

A Palánta Misszió már húsvéti előzetesként érkezett intézményünkbe, és A ravasz rokon című bábelőadással kedveskedett március 18-án az óvodásoknak és az iskola 1-5. osztályos tanulóinak. A színvonalas produkció és a tanulságos történet tetszett a gyerekeknek.
 
Jelen erőforrás megtekintése az Ön számára nem engedélyezett.
Be kell jelentkeznie.
Jelen erőforrás megtekintése az Ön számára nem engedélyezett.
Be kell jelentkeznie.
<< Első < Előző 51 52 53 54 55 56 57 Következő > Utolsó >>

Találatok: 881 - 896 / 910
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2018 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.