Hírek
Balatonmárián nyaraltak az iskolások
Írta: Gyimesiné Fekete Tünde   
2010.07.30.

Kétévente van módunk tanítványainkkal a balatonmáriai táborban nyaralni, az idén a tanítás utáni legelső héten esett ránk a sor. Harminc gyerek vehetett volna részt a programban, de sajnálatos módon négyen mégis otthon maradtak, ami azért kellemetlen, mert rájuk is minden meg volt rendelve és ki volt fizetve.

Folytatás...
 
Falunap volt Sumonyban
Írta: Torma Lászlóné   
2010.07.30.

Július 10-én, szombati napon került megrendezésre Sumonyban az idei Falunap. Már reggel fél 8-kor nekilátott néhány falubeli, a képviselők és Orsós József polgármester személyesen a főzésnek, hogy a helyiek és a vendégek számára időben elkészüljön az ebéd. Kilenc órakor vette kezdetét a halászléfőző verseny.

Folytatás...
 
Gyöngyfa: Baranyai Gyöngyszemek
Írta: Herceg Ildikó   
2010.07.30.

A Gyöngyfáért és Gyermekeiért Egyesület Baranyai Gyöngyszemek címmel hagyományőrző romanapot rendezett a településen július 3-án. Az egyesület a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány pályázatán hetvenezer forintnyi támogatást nyert a rendezvény megszervezéséhez.

Folytatás...
 
Először Sumonyban
Írta: Konyári Tímea   
2010.07.30.

Először Sumonyban, a Falunapon kerültek kiállításra Nagy József bükkösdi festőművész képei. Ahogy azt a művésztől megtudhattuk, a különleges technikával elkészített festményekhez egy igen drága, fluoreszkáló festéket használ, amivel csak sötétben tud dolgozni.

Folytatás...
 
Bajnok: Királyegyháza!
Írta: Konyári Tímea   
2010.07.30.

Július 2-án a szentlőrinci Anna Bárban megrendezett ünnepség keretében vehette át a Baranya megyei III. osztályú Labdarúgó Bajnokság Szöllősi csoportjának I. helyezéséért járó kupát a Királyegyháza SE futballcsapata. Az ünnepségen a Baranya Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségének tagjai közül többen is részt vettek, a kupát Georgiou Grigorisztól, a BMLASZ elnökétől Szolga Gorán vette át a csapat nevében.

Folytatás...
 
Kezdődik az iskola felújítása
Írta: Palkó Ottó   
2010.06.30.

A ballagás napja ünnep, megható ünnep a távozók és a maradók számára egyaránt. Jó felidézni, hogy a most ballagó diákok nemrégiben még csak ismerkedtek egymással, az iskolával, próbára tették tanítóik, tanáraik türelmét, megértését, szigorát.

Folytatás...
 
Első áldozás Pünkösd vasárnapján
Írta: Konyári Tímea   
2010.06.30.

A Biblia szerint Jézus az utolsó vacsorán úgy adta a kenyeret és a bort az apostoloknak, hogy ezek a dolgok az ő teste és vére, amit feláldoz értünk. Az utolsó vacsorára való emlékezés a különböző keresztény egyházaknál lehet az úrvacsora (a protestáns egyházaknál), vagy az áldozás.

Folytatás...
 
Mária kertje
Írta: Kajtár Edvárd   
2010.06.30.

A „régi időkben” megszokott volt, hogy a katolikusok felkerestek egy-egy híresebb zarándokhelyet, vagy kegyhelyet, vagyis egy olyan helyiséget, ahol, úgy hitték, sajátos kegyelmi, lelki élményben lehet részük, könnyebben megtisztulhatnak bűneiktől, könnyebben választ kaphatnak kérdéseikre, problémáikra.

Folytatás...
 
A közösség nem helyhez kötött
Írta: Konyári Tímea   
2010.06.30.

A Nyugdíjas Klub tagjainak az óvoda felújítása miatt néhány hétig nélkülözni kellett a már jól megszokott klubhelyiséget a tornyos épületben. A csapatszellem azonban ezalatt sem hagyott alább, sőt az egyik klubtag kedves felajánlásának köszönhetően, sokkal kellemesebb környezetben,  Cserdiben, a szőlőhegyen szervezték meg aktuális összejövetelüket.

Folytatás...
 
Visszatért a vén diák
Írta: Konyári Tímea   
2010.06.30.

Az ötéves évforduló alkalmából osztálytalálkozón vettek részt a 2005-ben végzős diákjaink az iskola ebédlőjében, június 12-én.

Folytatás...
 
Szakmai megújulás a 2009-2010-es tanévben
Írta: Palkó Ottó   
2010.06.30.

A 2009-2010-es tanév legnagyobb volumenű és legnagyobb figyelmet érdemlő feladata volt a TÁMOP 3.1.4 nyertes pályázatában foglalt célok megvalósítása. Ennek értelmében kötelezően megvalósítandó tevékenységek és beszerzések zajlottak, a kompetencia alapú oktatás implementációja, valamint a hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű tanulók esélyegyenlőségének javítása.

Folytatás...
 
Bikali kirándulást szervezünk
Írta: Konyári Tímea   
2010.06.30.

A Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriuma kirándulást szervez Bikalra, a Reneszánsz Élménybirtokra. A kirándulás 2010. augusztus 28-án lesz, indulás autóbusszal 9.00 órakor, hazaérkezés várható időpontja este 20.00 óra. A Közalapítvány a Nostra Cement Kft. támogatásának köszönhetően vállalja az egész napos belépőjegyek és az egyszeri meleg étkezés költségeit. A résztvevőktől ezer forintos hozzájárulást kérünk az útiköltséghez. Az élménybirokon délelőtt 11.00 órától este 18.00 óráig tartózkodhatunk.

Folytatás...
 
A HVI tevékenysége a kistérségben
Írta: Müller István   
2010.06.30.

A Szentlőrinci Kistérség 2007-ben még a legelmaradottabb, leghátrányosabb helyzetű kistérségek közé tartozott. Az új besorolás szerint egy fokkal jobb besorolást kapott, így „csak” hátrányos helyzetű kistérség. Az új besorolás ellenére jelenleg is nagyon magas a munkanélküliség, az ipar nem keresi ezt a környéket, és a mezőgazdasági termelés, tevékenység is nehézségekkel küzd.

Folytatás...
 
Bicajon a tanárnő
Írta: Konyári Tímea   
2010.06.30.

Presits Viktória tanárnőt eddig matematika és informatika órákról ismerhették meg a tanulók és szüleik, de most örömmel számolhatok be arról, hogy a  kolléganőm nemcsak a katedrán ér el szép eredményeket, hanem bizony szabadidejében nem restell kerékpárra ülni, és hosszú kilométereken át tekerve, akár egy nemzetközi mezőnnyel is megmérettetni magát.

Folytatás...
 
Hálánk jeléül
Írta: Fata Gáborné   
2010.06.30.

Június első vasárnapja: pedagógus nap. Így tanultuk ezt gyermekkorunkban, és így szeretnénk továbbadni gyermekeinknek is. Pedagógus nap alkalmából kis ünnepséget rendeztünk az iskola ebédlőjében, ahol versekkel, zenével és szerény vendéglátással fejeztük ki tiszteletünket és köszönetünket a sok türelemért, odafigyelésért, igyekezetért, amivel gyermekeinket körülveszik a Királyegyházai Általános Iskola és Óvoda pedagógusai és dolgozói.
 
Labdarúgóink eredményei
Írta: Dr. Valkai István   
2010.06.30.

2010. 05. 30. Tótszentgyörgy – Királyegyháza 0:3 Időben, teljes létszámban megjelentünk a mérkőzés helyszínén,. A pályán lábszárközépig ért a fű, a kapukon nem volt háló, a vonalak nem voltak feljelölve. Fél ötkor megjelentek a játékvezetők, pár perc után megjelent egy helyi vezető (?) és közölte, amit addig is sejtettünk: nem lesz mérkőzés. Szövetségi határozattal 3:0 gólkülönbséggel kerül a krónikába a mérkőzés.

Folytatás...
 
<< Első < Előző 51 52 53 54 Következő > Utolsó >>

Találatok: 901 - 918 / 956
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2019 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.