Hírek
A szelektív hulladékgyűjtésről
Írta: (x)   
2016.11.24.

A szelektív hulladék a hulladékok anyagfajta szerint való elkülönített gyűjtését jelenti. Ez a gyakorlatban úgy valósulhat meg, hogy a megvásárolt élelmiszerek és fogyasztási cikkek csomagolóanyagát – a papír, műanyag, üveg, fém és italos kartondobozok csomagolást – a termékek elfogyasztását követően már otthonunkban anyaguk szerint különválasztva tároljuk, ezt követően pedig ugyancsak anyaguk szerint elkülönítve helyezzük el a szelektív hulladékgyűjtő szigetek megfelelőedényeiben.

Folytatás...
 
Indul a jógaoktatás
Írta: Szabó Zsófi   
2016.11.24.

A nagy érdeklődésre való tekintettel indul a Királyegyházai Kultúrházban a jógaoktatás. Az első foglalkozás 2016. november 25-én, pénteken 17.00 órakor kezdődik. Az órák – a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítványnak köszönhetően – a lakosság számára ingyenesek.

Folytatás...
 
Köszönöm parti
Írta: Laczovics Éva   
2016.11.24.

A Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának tagjai szerették volna köszönetüket kifejezni mindazoknak, akik az elmúlt tíz évben az általuk szervezett programokon és rendezvényeken segítő szándékkal a legtöbb programban, a legtöbb munkával vettek részt.

Folytatás...
 
A Közalapítvány első 10 éve
Írta: L. É.   
2016.11.24.

2016. október 7-én a Királyegyházai Kultúrházban került megrendezésre a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány 10 éves fennállása alkalmából tartott ünnepség.  Az elmúlt tíz évre való visszatekintést a kuratórium elnöke, Konyári Tímea valósította meg rengeteg képpel és egy mindenkihez szóló beszéddel, melyben köszönetet mondott minden segítőnek, de elsősorban kuratóriumi társainak: Fata Gábornénak és Hollósi Tündének.

Folytatás...
 
Tudatosan a jövőért
Írta: (x)   
2016.11.24.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. a korábbi ISO 9001 és 14001 KÖRNYEZET- ÉS minőségirányítási rendszerek után, következő lépésként az ISO 50001 energiairányítási szabvány bevezetését készíti elő.

Folytatás...
 
LafargeHolcim Awards
Írta: (x)   
2016.11.24.

A LafargeHolcim Awards a fenntartható építészet legjelentősebb világversenye. A szakemberek legkiemelkedőbb projektjeit keresi, valamint a Jövő Generációjának újító ötleteit, amelyek a fenntartható építési megoldásokat az építészeti kiválósággal ötvözik.

Folytatás...
 
A Nyugdíjas Klub fellépései
Írta: Dr. Máthé Győzőné   
2016.11.24.

A Nyugdíjas Klub énekkara meghívást kapott a Bükkösdi Nyugdíjas Klubtól a 2016. augusztus 30-án megrendezésre került Szépkorúak találkozójára a Bükkösdi Ökoparkba. Baranyából több település képviseltette magát a rendezvényen verssel, dallal, tánccal, jelenetekkel. A program jó hangulatban telt.

Folytatás...
 
Négy éves a Lovas Klub
Írta: Hollósi Richárd   
2016.11.24.

2016. október 1-jén rendeztük meg az év végi fogathajtásunkat Királyegyházán. Számunkra ez a nap igen nagy jelentőséggel bírt, mivel ekkor ünnepeltük klubunk négyéves fennállását. Visszatekintve az elmúlt évekre, büszkék vagyunk, hogy egyre többen jönnek az általunk megrendezett fogathajtásokra.

Folytatás...
 
Az Időseket köszöntöttük
Írta: L. É.   
2016.11.24.

2016-ban is szép számmal gyűltek össze Királyegyháza nyugdíjasai az Idősek világnapjára rendezett műsorra a Kultúrházban. Nekik is jár egy kiemelt nap, amikor őket ünnepeljük, és a középpontba kerülnek. Most csak annyi volt a dolguk, hogy szórakozzanak, kikapcsolódjanak, élvezzék a műsort. A Királyegyházai Nyugdíjas Klub tagjai máskor rengeteget dolgoznak a falu érdekében, hogy az egyes programokon az egybegyűltek egy jót egyenek, az énekkarukkal szerepelnek, vagy a gyerekekkel foglalkoznak.

Folytatás...
 
Polgárőrök kirándulása
Írta: Varga József   
2016.11.24.

A Királyegyházai Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2016 szeptemberében családi kiránduláson vett részt Csokonyavisontán. Már nagyon vártuk ezt a kirándulást, mivel egy éve is oda szeretettünk volna utazni, akkor nem sikerült, most azonban a Közalapítványnak köszönhetően megvalósítottuk a tervet.

Folytatás...
 
10 éves a Közalapítvány
Írta: Konyári Tímea   
2016.10.04.

Szeretettel meghívjuk Királyegyháza lakosságát a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány fennállásának 10. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre.

 
Folytatás...
 
Szüreti felvonulás
Írta: Ormódi Melinda   
2016.10.04.

2016. szeptember 17-én a Királyi Lovas Klub szervezésében megtartottuk a szüreti felvonulást. Nagy volt már a készülődés az előző napokban is. Próbáltuk feleleveníteni a régi szüreti hagyományokat. 16-án, pénteken a lovas pályán felállítottuk a lugasunkat, amire szőlőket kötöztünk, és kidíszítettük.

Folytatás...
 
Jótékonysági futóverseny
Írta: (x)   
2016.10.04.

Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. közösen szervezték meg a második, Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági Futóversenyt 2016. szeptember 16-án. A kezdeményezés tavaly indult útjára, melynek célja, hogy felhívja a gyerekek és a környező lakosság figyelmét az egészséges életmód, valamint a mozgás fontosságára.

Folytatás...
 
Születésnap a cementgyárban
Írta: (x)   
2016.10.04.

2011. szeptember 15-én Európa egyik legmodernebb, és megjelenésében egyik legimpozánsabb gyárát, a LAFARGE Királyegyházai Cementgyárát nagyszabású ünnepséggel avatták fel. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. mára a magyar építőanyag piac meghatározó szereplője, továbbá Baranya megye egyik legnagyobb vállalkozása.

Folytatás...
 
Osztályok harca
Írta: Hollósi Richárd   
2016.10.04.

A 2016/2017-es tanévet rendhagyó módon kezdték az általános iskolások. Megrendeztük az Osztályok harca című vetélkedőt. Külön küzdöttek a felsősök és az alsósok az első helyért, ami a kicsiknél és nagyoknál egyaránt egy pécsi mozizás volt.

Folytatás...
 
Új lehetőség a Kultúrházban
Írta: Szabó Zsófi   
2016.10.04.

Úgy érzed, jó lenne valami testmozgás, de fáradtnak érzed magad az intenzív sporthoz? Kikapcsolódásra, feltöltődésre, lazításra, stresszoldásra vágysz? Úgy érzed, hogy a sok ülő vagy álló munka hatására fájnak a végtagjaid, ízületeid, hátad, gerinced...? Jó lenne lecsillapítani az elmédet és csak magadra fókuszálni? Akkor már most kezdjél el jógázni!

 
Folytatás...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok: 161 - 180 / 874
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2018 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.