Hírek
Babamasszázs
Írta: www.magye.hu   
2017.02.05.

A Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány támogatásával, a Kultúrház és Laczovics Éva közreműködésével terveink között szerepel babamasszázs indítása. Számos jótékony hatása van, újszülött kortól alkalmazható. A Magyar Gyermekmasszázs Egyesület oldaláról teszünk közzé néhány információt a babamasszázsról.

Folytatás...
 
Babaköszöntés
Írta: L. É.   
2017.02.05.

Mivel december 4-én született Királyegyházán a 2016-os év legfiatalabb babája, az év végén, december 30-án került sor a babaköszöntőre a júniusi falunap után született babák számára. A Polgármesteri Hivatalban gyűltek össze az ünnepeltek és családtagjaik.

Folytatás...
 
Valkai emléktorna
Írta: Leipold Péter   
2017.02.05.

2016. december 3-án rendeztük meg Szentlőrincen a Valkai emléktornát, ezzel is adózva dr. Valkai István emléke előtt. Jó hangulatban telt a torna, sokszor a színvonal is közelített a lelkesedéshez.

Folytatás...
 
Visszatekintő
Írta: Konyári Tímea   
2017.02.05.

2016 decemberében helyhiány miatt nem tudtunk hírt adni minden karácsonyi, karácsonyváró és Mikulás-napi rendezvényről. A Kultúrházban Mikulás napján a pécsi Kerek Perec Társulat mutatta be A válogatós királykisasszony című interaktív előadását. A műsor után minden gyermeket megajándékozott a Mikulás egy-egy csokoládéval és naranccsal.

Folytatás...
 
Krisztus születése újítson meg!
Írta: Kajtár Bertold   
2016.12.27.

Ezekkel a szavakkal fordult Ferenc pápa 2015-ben, december 25-én a világ népei felé. Ennek a karácsonyi üzenetnek az adta a különlegességét, hogy mindezt a pápa a saját maga által meghirdetett Irgalmasság Szentévének karácsonyán üzente a világnak. Most a pápa beszédéből szeretnék idézni néhány sort a kedves olvasóknak, ezzel kívánva mindenkinek Áldott, Boldog, Békés karácsonyt a betlehemi Istengyermek minden áldásával a magam és a Királyegyházai Római Katolikus Plébánia nevében!

Folytatás...
 
Karácsonyvárás Királyegyházán
Írta: Konyári Tímea   
2016.12.27.

A szeretet erejéről szólt a karácsonyváró ünnepi műsor 2016. december 20-án Királyegyházán a Kultúrházban. Minden zene, ének és vers meghitt pillanatokat szerzett szereplőnek és közönségnek egyaránt, hiszen témájában megjelent az összetartozás, a jóakarat és egymás segítése.

Folytatás...
 
Karácsonyi ünnepség Sumonyban
Írta: K. T.   
2016.12.27.

Mint minden évben, 2016-ban is meghívást kaptunk Sumony Önkormányzatától, hogy az iskolás és óvodás gyerekeket felkészítve ünnepi műsort adjunk karácsony közeledtének tiszteletére. Ezúttal a szépen felújított Kultúrházban került megrendezésre az esemény, melyre nagy örömünkre nagyon sokan eljöttek.

Folytatás...
 
Évzáró est a Polgárőröknél
Írta: Varga József   
2016.12.27.

A Királyegyházai Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, megalakulása óta kilencedik alkalommal tartotta meg évzáró karácsonyi ünnepségét, 2016-ban december 17-én, ezúttal a szépen felújított Kultúrházban, ahol az ünnepi terítéken kívül, csekély ajándékkal és kis műsorral is vártuk a vendégeket.

Folytatás...
 
Mikulás ünnepség Gyöngyfán
Írta: Lasancné Németh Zsuzsanna   
2016.12.27.

2016-ban került először megrendezésre karácsonyi kézműves foglalkozás Gyögyfán. A foglalkozás keretén belül papírdíszeket, ablak díszeket, gyurmadíszeket és koszorút készítettünk a gyerekekkel és szüleikkel közösen. Helyi segítőkkel, szülőkkel és fiatalok bevonásával történt a programok megvalósítása, illetve a hivatal és a nagy terem feldíszítése, melyet utólagosan szeretnénk megköszönni mindenkinek.

Folytatás...
 
Mikulás, Te csodás!
Írta: Ormódi Melinda   
2016.12.27.

2016. december 5-én este, sötétedés után, kis falunkban útra kelt a Mikulás segítőivel, a krampuszokkal. Hangos Télapóváró, az ünnepet idéző dallamok csendültek fel amerre járt. Hintója csak úgy pompázott a sötétben.

Folytatás...
 
Bozsik-program az óvodában
Írta: Világos Dávid   
2016.12.27.

A 2016/2017-es nevelési évben is részt vesz a Királyegyházai Óvoda a Bozsik labdarúgó programban, melynek célja már óvodáskorban a tehetségek kiszűrése, később pedig szakedzőkhöz és sportegyesületekhez való irányítása. Heti egy alkalommal tudunk megfelelő körülmények között edzeni és gyakorolni a gyerekekkel, az általános iskola tornatermében.

Folytatás...
 
Óvodai események 2016 ősz
Írta: Grimné Hunyadvári Éva   
2016.12.27.

A Királyegyházai Óvoda óvodásai az ősz folyamán többek között Pécsre kirándultak az ősz folyamán. Megnézték a piacot, gyümölcsöt vettek, a Széchenyi téren jártak, megcsodálták az épületeket, végül a Hősök kiállítását tanulmányozták az Árkádban. A gyerekek a gyalogosközlekedés szabályait maximálisan betartották, fegyelmezettek és érdeklődőek voltak.

Folytatás...
 
Szülők bálja 2017
Írta: (x)   
2016.12.18.

A Szülők 2017. évi Jótékonysági batyus báljára a Királyegyházai Általános Iskolában, 2017. január 14-én, 20.00 órától kerül sor. A zenéről Flipper gondoskodik.

Folytatás...
 
Karácsonyra hangolódva
Írta: Laczovics Éva   
2016.12.18.

A Kultúrház egy újabb, nagyszerű programnak adott helyet, 2016. november 26-án, szombaton, amikor adventi kézműves foglalkozást tartottunk. Nagy örömünkre sokan eljöttek, nagy volt a nyüzsgés egész délelőtt. Egészen pici gyerekek is voltak, ők is kivették a részüket, amit tudtak, segítettek, így lettek igazán szépek az alkotások, amiket együtt készítettek a családtagjaikkal.

Folytatás...
 
Együtt gyermekeinkért!
Írta: Konyári Tímea   
2016.12.18.

Több mint 600 iskolás egészséges életmódjához járultak hozzá az Együtt gyermekeinkért jótékonysági futóverseny szervezői azokkal a sportszerekkel, melyeket 2016. november 21-én adtak át Szentlőrinc és Királyegyháza iskoláiban.

Folytatás...
 
Játékos délelőtt a Kultúrházban
Írta: K. T.   
2016.12.18.

A Mozdulj Magadért Egyesület vezetője, Hollósi Richárd, hűen a közösség nevéhez, újra és újra új ötlettel áll elő és szervez játékos, vidám vetélkedőket. 2016 májusában és szeptemberében a gyermekek, 2016. november 12-én pedig a felnőttek voltak a célközönség.

Folytatás...
 
Színházi beszámoló
Írta: Borzáné Petró Krisztina   
2016.12.18.

A gyermekek a Mi történt ma az iskolában? kérdésre sokszor azt a feleletet adják: Semmi különös!, esetleg a Minden rendben volt! válasszal akarnak mihamarabb véget vetni a beszélgetésnek. Ebben a cikkünkben elsősorban azokhoz a Szülőkhöz szólunk, akik csemetéjüktől nem kaptak megfelelően árnyalt képet a színházlátogatás napjáról.

Folytatás...
 
Tökfaragás és rétessütés
Írta: L. É.   
2016.12.18.

2016. november 5-én, szombaton a Kultúrházban került megrendezésre egy kis őszi jókedvcsináló program, tökfaragás és rétessütés. Reggel kilenc órától vártuk a gyerekeket, a tökfaragáson kívül lehetett festeni, rajzolni és a Márton napi felvonuláshoz mécsestartó üvegeket dekorálni.

Folytatás...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok: 161 - 180 / 892
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2018 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.