Logikai verseny

2017. március 28-án került sor a Gondolkodj okosan! elnevezésű logikai versenyre a Királyegyházai Általános Iskolában. A megjelent öt iskola tanárait és diákjait Palkó Ottó tagintézmény-vezető köszöntötte.

A versenynek nem sok köze volt a matematikához, annál inkább igénybe vette az eddig sokat pihenő szürkeállományt, mert olyan logikai feladatok voltak, amikhez legjobban az a bizonyos józan paraszti ész kellett.

        

Külön csapatban mérték össze tudásukat az 5-6. osztályosok, és külön a 7-8. osztályosok. Mindegyik csapat két főből állt. A feladatok között voltak olyanok, melyeket számítógéppel kellett megoldani, így mindenkinek meg kellett csillogtatni a számítógépes ismereteit is. A verseny nagyon jó hangulatban telt, a tanulók számot adtak képzelőerőből is. A megoldásaik sokszor teljesen eltértek a helyes választól, de annyira kreatívak voltak, hogy néha külön pontokat is adtunk az ötletességre. A feladatok összeállításánál szempont volt a kollégák véleménye is, nekik is meg kellett oldani pár példát. (Egyik-másik bizony itt is nehézséget okozott.)

   

A jó hangulatú versenyen végül nagyon szoros eredmények születtek, mindkét korosztálynál az első helyet a Királyegyházai Általános Iskola tanulói vitték el. Gratulálunk nekik! Az 5-6. osztályosok között: Réti Melani és Keczeli Barbara, a 7-8. osztályosok között pedig Réti Médea Kármen és Vida Henrietta bizonyultak a legügyesebbeknek, utóbbiak a szabadszentkrirályi csapattal holtversenyben.

Minden évben szeretnénk megrendezni ezt a versenyt és ezáltal szerethetőbbé tenni a gondolkodást!

 

 
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2018 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.