Farsangi projektnap az iskolában

A királyegyházai iskolában hagyományosan a második osztály rendezi a farsangi mulatságot. 2018-banaz osztályfőnök, Fuksz Veronika tanítónő, a Szülői Közösséggel együtt projektnapot szervezett erre az alkalomra.

 

A tervezés során figyelembe vették azt is, hogy a különböző életkorokban, különböző tevékenységek kötik le és keltik fel a gyerekek érdeklődését, így amíg a kisebbek ügyességi feladatokat oldottak meg csapatokban, illetve kézműves játszóházban alkottak, addig a nagyobbak digitális prezentációkat készítettek, melyekben különböző népek, országok farsangi szokásait mutatták be.

 

A második osztály nyitótánccal alapozta meg a jó hangulatot, majd kezdhettük az ismerkedést a farsangi, karneváli hagyományokkal. Az ötödik osztályosok a magyarországi szokásokról, különösen a Busójárásról, a hatodikosok az olaszországi szokásokról, különösen a Velencei karneválról, a hetedikesek a franciaországi szokásokról, különösen a Nizzai karneválról, a nyolcadik osztályosok pedig a brazil szokásokról, különösen a Riói karneválról készítettek bemutatót színes képekkel és szöveges előadással.

 

Így minden gyermek sokat tanulhatott a saját felkészülése során éppúgy, mint a többiek előadásának meghallgatásával, megtekintésével. A bemutatók után a gyerekek kvízkérdéseket kaptak a látottakról, hallottakról, hogy felmérjük, mennyi új információval gazdagodtak, és a legügyesebben teljesítők jutalomban részesültek. Az iskolánkban folyó Menő menza projekt segítségével minden résztvevő kóstolhatott a farsangi fánk mellé biolekvárt és több különböző egészséges ételt, majd ebéd után került sor a hagyományos jelmezes felvonulásra és a tombolasorsolásra, melynek fődíja egy csokitorta volt.

 

Nagyon örülünk, hogy sok szülő is eljött a rendezvényre segítőként, érdeklődőként!

 

       

 

   

 

 

 
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2018 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.