Események Sumonyban

2018-ban a Sumony Roma Nemzetiségi Önkormányzat első rendezvénye a február 10-éntartott megemlékezés volt a Holokauszt Roma Áldozatainak Emléknapja alkalmából. A Királyegyházai Általános Iskola tanulói verset mondtak, Hollósi Mercédesz tanítónő pedig játékos fejlesztő programot biztosított a megjelent gyermekek részére. Balatoni Erika példakép beszéde után pedig Romanapot tartottunk.

A Sumonyért Egyesület közgyűlést tartott március 17-én, amelyre a rossz idő ellenére szinte minden régi és új tag eljött. A fő célunk az volt,hogy a rendelkezésünkre álló termőföldjeinkről beszéljünk, hogy tudjunk veteményezni és a településen igény szerint értékesíteni. Támogatóink segítségével sikerült is a terveinket megvalósítani: burgonyát, hagymát és egyéb zöldségféléket tudtunk termeszteni. A falu egyedülálló idős lakói között már harminc zsák burgonyát, hagymát osztottunk ki. Egyesületünk 2018. január 5-én alakult 28 fővel. Jelenleg működésünk a tagdíjakból valósul meg. Az egyesület célja: faluszépítő tevékenység, az egészséges életmód és a sportélet támogatása, a kulturális élet támogatása, a hagyományok ápolása, hagyományteremtő rendezvények elindítása, természet és környezetvédelem elősegítése, a családok, valamint az időskorúak segítése és ezen célok eléréséhez kapcsolódóan más helyi, illetve vidéki szervezetek közötti kapcsolatok kiépítése, ápolása.

A Sumony Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében voltunk május 20-án Máriagyűdön, majd amikor a zarándoklatról visszajöttünk, Grím Ferenc Polgármester Úrral együtt köszöntöttük vendégeinket. Köszönőm a segítséget Sumony lakosainak, hogy hatvanhárom fő tartott velünk ezen a zarándoklaton. Köszönöm Grím Ferencnek, Királyegyháza polgármesterének, hogy a falubuszt segítségünkre küldte, és Kozma Ferencnek, hogy ezúttal is vállalta a busz vezetését. Láttam az embereken, hogy örültek, boldogok és hálásak voltak azért a napért. Úgy érzem, ezúttal is kitettünk magunkért és az emberekért, jó volt látni a jól sikerült szervező munka eredményét.

Szintén a Sumony RNÖ szervezésében tartottunk gyereknapot és romanapot július 7-én Sumonyban. Ez a rendezvényünk is nagyon jól sikerült. Köszönet a Szentlőrinci Polgárőr Egyesületnek, Földvári Jánosnak és Kovács Henriettának az elektromos motorokért. A Szentlőrinci Sportegyesületnek köszönjük a focilabdákat. Nagy Csaba Országgyűlési Képviselő Úrnak és politikai munkatársának, a Sellyei Fidesz Iroda vezetőjének, Komóczi Richárdnak köszönjük a felajánlott édességet. Külön köszönöm a segítőimnek, a Sumonyért Egyesület tagjainak: Orsós Renátának, Vas Tündének, Angyal Gyöngyinek,Orsós Zoltánnak, Sziklai Tímeának,Orsós Hajnalnak,Bogdán Lászlónénak és Pente Jánosnak a sok-sok segítséget.

       

 

 
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2019 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.