Mi a pálya? Merre tovább?

A Királyegyházai Általános Iskolában mindig igyekszünk segíteni tanítványainkat és szüleiket a tudatos pályaválasztásban, de a 2018/2019-es tanévben különösen nagy hangsúlyt fektetünk a pályaorientációra.

2018 augusztusának végén a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának támogatásával a teljes tantestület részt vett azon a tréningen, melyen Metzger Tibor, a Pécsi Szakképzési Centrum főigazgatója bemutatta számunkra a megújult szakképzési rendszer struktúráját, az egyes oktatási intézmények közötti átjárhatóságot. Megismerkedhettünk többek között teljesen új, valamint régi néven futó, de egészen megváltozott tevékenységekből álló szakmákkal, valamint a munkaadók jelentősen megváltozott igényeivel. A tréning másik napján Jékiné Szabó Rita, a Lépésről Lépésre Regionális Módszertani Központ vezetője tanulómegismerési technikákat és a tanulók önismeretét fejlesztő módszereket tanított nekünk.

Hozzáértő szakemberek szerint napjainkban még a nevét sem tudjuk azoknak a szakmáknak, amelyeket 20-30 év múlva mai tanítványainknak majd ismerniük kell, ezért a legfontosabb, hogy tanulni és rugalmasan alkalmazkodni tanítsuk meg gyermekeinket.

       

   

Szeptember 26-án iskolánk hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos tanulóit elkísértük a Szakmák Európa Bajnokságára, az idén Budapesten megrendezésre került EuroSkills nevű grandiózus rendezvényre. Itt 39 szakmában versenyeztek a szakmunkástanulók, és lehetőség volt 25 szakma tevékenységeinek kipróbálására. Köszönjük a kedves Szülőknek, hogy nemcsak saját gyermekeik, hanem más gyermekek szállításával is segítséget nyújtottak az utazásban, így egyetlen falubusz segítségét sem kellett igénybe vennünk ez alkalommal. Október 17-én a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara segítségével utaztattuk Pécsre tanítványainkat a Mi a Pálya? című Műszaki Pályaválasztási Kiállításra.

 

 
joomla templates by dezinedepotdownload fromjoomlatp.com
© 2019 Királyegyháza
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.